Εντυπωσιασμένος επιστρέφει από το Αγ. Όρος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Εντυπωσιασμένος επιστρέφει από το Αγ. Όρος

10:04 | 9/8/14
Εντυπωσιασμένος επιστρέφει από το Αγ. Όρος
Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχωρεί σήμερα από την Αθωνική πολιτεία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργάτες του...

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως μία πρωτόγνωρη εμπειρία την διήμερη επίσκεψη του στο Άγιο Όρος και δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τα ιερά κειμήλια της ορθοδοξίας που φυλάσσονται στις μονές.


Εντυπωσιασμένος κοιτούσε με δέος την θέα από τον εξώστη της Ι.Μ Σίμωνος Πέτρας, όπου το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας μοιάζει να «αγκαλιάζει» την αθωνική γη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης που έχουν οι μοναχοί που βρίσκονται στην συγκεκριμένο μοναστήρι κάτι που τόνισε στην συνάντηση που είχε με τον Καθηγούμενο της Σίμωνος Πέτρας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτησε δια χειραψίας έναν προς έναν μοναχούς και προσκυνητές που συναντούσε στην ανοδική του πορεία προς τον χώρο υποδοχής και δοκίμασε γλυκό του κουταλιού αλλά και τσίπουρο. 

Ο Καθηγούμενος Ελισαίος ενημέρωσε τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης φιλοξενούμενό του για την ιστορία της Μονής και τον ξενάγησε στην βιβλιοθήκη της μονής εκεί όπου φυλάσσονται σπάνια έγγραφα και βιβλία αλλά και ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα.

Τελευταίος σταθμός της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μονή Ξενοφώντος η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο ναό στο Άγιο Όρος ενώ στην βιβλιοθήκη υπάρχουν περισσότερα από 7000 βιβλία και σπάνια κειμήλια όπως τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, πολύτιμες λειψανοθήκες με τεμάχια από λείψανα πολλών αγίων, ιερά άμφια και εκκλησιαστικά σκεύη.

Στην Ξενοφώντος διανυκτέρευσε ο Αλέξης Τσίπρας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μοναχούς του μοναστηριού.

Οι επισκέψεις του Α. Τσίπρα στις μονές του Αγίου Όρους

Τσίπρας: Αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς κοινότητας

Η επίσκεψη Τσίπρα στο Άγιον Όρος

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών