Επτακόσια μέλη φυλής στη Συρία έχει εκτελέσει σε δύο βδομάδες το Ισλαμικό Κράτος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επτακόσια μέλη φυλής στη Συρία έχει εκτελέσει σε δύο βδομάδες το Ισλαμικό Κράτος

23:11 | 16/8/14
Επτακόσια (700) μέλη της φυλής αλ-Σάιτατ, η οποία μάχεται εναντίον τους, έχουν εκτελέσει κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην ανατολική Συρία τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων, περίπου 600, ήταν άμαχοι. Η φυλή αριθμεί περίπου 70.000 μέλη, συνεπώς οι αντάρτες έχουν εξοντώσει μέσα σε δύο εβδομάδες το ένα εκατοστό του πληθυσμού της,

Πολλά μέλη της φυλής αποκεφαλίστηκαν, συμπληρώνει το Παρατηρητήριο, επικαλούμενο πηγές τις οποίες χαρακτηρίζει αξιόπιστες. Το Παρατηρητήριο εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται πρωτίστως από αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές.

Οι πληροφορίες του Παρατηρητηρίου δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν δημοσιογραφικά λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στη δράση δημοσιογράφων στην εμπόλεμη Συρία.

Πάντως, ο επικεφαλής της αλ-Σάιτατ έχει καλέσει άλλες φυλές να «σταθούν στο πλευρό» της, προειδοποιώντας πως κι αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν μελλοντικό στόχο του Ισλαμικού Κράτους.

Η σύγκρουση μεταξύ του Ισλαμικού κράτους και της φυλής αλ-Σάιτατ πήρε διαστάσεις τον Ιούλιο, όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν δύο πετρελαιοπηγές.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών