ΗΠΑ: Ετεροχρονισμένη δολοφονία του εκπροσώπου του Ρέιγκαν! | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΗΠΑ: Ετεροχρονισμένη δολοφονία του εκπροσώπου του Ρέιγκαν!

10:28 | 9/8/14
ΗΠΑ: Ετεροχρονισμένη δολοφονία του εκπροσώπου του Ρέιγκαν!
Η σφαίρα που δέχθηκε τον σκότωσε 33 χρόνια μετά!

Ο λόγος για τον Τζέιμς Μπράντι, εκπρόσωπο του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά την απόπειρα δολοφονίας του Ρέιγκαν. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 2014 σε ηλικία 73 ετών. Ο Μπράντι αφιέρωσε τη ζωή του στον περιορισμών των όπλων μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με την αυτοψία που διενήργησε ο ιατροδικαστής στις ΗΠΑ, ο θάνατος του Μπράντι οφείλεται στο τραύμα που έφερε στο κεφάλι, όταν πυροβολήθηκε το 1981. Η σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος να μείνει παράλυτος. Μετά την ανάρρωσή του από το συμβάν, ίδρυσε την Εκστρατεία Μπράντι για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας, που έφερε σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία περί κατοχής όπλων.

Ο Τζον Χίνκλεϊ, ο οποίος είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Ρέιγκαν, είχε δηλώσει αθώος επικαλούμενος φρενοβλάβεια και είχε εισαχθεί το 1982 σε ψυχιατρική κλινική.

Οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να διερευνήσουν τις συνθήκες γύρω από το θάνατο του Μπράντι, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα USA Today.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών