Στο επίκεντρο η διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στο επίκεντρο η διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας

19:49 | 7/8/14
Η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας μέσα από την ανάληψη δράσεων σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Ορφανού με τον γενικό πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη Βασίλ Βάλτσεφ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ορφανός, προτεραιότητα αποτελεί η αξιοποίηση των διασυνοριακών προγραμμάτων και η ενίσχυση της συμμετοχής στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020.

"Στο πλαίσιο αυτό, είναι ήδη σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα του INTERREG, που αφορά τη στήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών, με την κωδική ονομασία 'TRIGGER', ενώ παράλληλα εξετάζουμε τους τρόπους με τους οποίους θα επεκτείνουμε τη διμερή συνεργασία στη νέα προγραμματική περίοδο του ΣΕΣ" υπογράμμισε ο υπουργός.

Σημείωσε ακόμη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη φοιτητικός διαγωνισμός, με θέμα την οικονομική και πολιτική συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Βάλτσεφ τάχτηκε υπέρ της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των δύο χωρών. "Πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία για την αξιοποίηση των κονδυλίων από τη συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα" τόνισε ο Βούλγαρος πρόξενος.


Στο ΥΜΑΘ 70 ομογενείς δάσκαλοι ελληνικής γλώσσας 

Λίγη ώρα αργότερα, την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και το έργο του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης είχαν 70 ομογενείς δάσκαλοι ελληνικής γλώσσας από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Αρμενία, το Καζακστάν και τη Γεωργία.

Οι ομογενείς που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την συμμετοχή τους στο πιλοτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης δασκάλων ελληνικής γλώσσας από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του ΥΜΑΘ από την προϊσταμένη της διεύθυνσης Ευρώπης, τμήμα χωρών Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και λοιπών χωρών της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών Εύα Παπαδάτου.

"Οι ομογενείς λειτουργούν ως γέφυρα με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς διδάσκουν την ελληνική γλώσσα και μεταλαμπαδεύουν το πνεύμα του ελληνισμού στους κατοίκους των χωρών όπου διαμένουν" δήλωσε ο Γιώργος Ορφανός.

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των ομογενών δασκάλων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών