Στο Ισλαμαμπάντ οι δύο πορείες διαδηλωτών που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στο Ισλαμαμπάντ οι δύο πορείες διαδηλωτών που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση

12:21 | 16/8/14
Στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο ξεχωριστές πορείες αντικυβερνητικών διαδηλωτών, οι οποίες επιδιώκουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ναγουάζ Σαρίφ και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ηγέτης της μίας πορείας είναι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ιμράν Καν, ο οποίος κατηγορεί τον πρωθυπουργό Σαρίφ πως κέρδισε τις εκλογές του 2013 με νοθεία και ζητά νέα προσφυγή στις κάλπες.

Η Αστυνομία εκτιμά πως η πορεία υπό τον Καν αριθμεί περίπου 60.000 διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή το κόμμα του κ. Καν κατήγγειλε πως η πορεία δέχτηκε επίθεση από φιλοκυβερνητικού, κάνοντας μάλιστα λόγο για πυροβολισμούς κατά του οχήματος όπου επέβαινε ο ίδιος. Οι εν λόγω καταγγελίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ηγέτης της δεύτερης πομπής είναι ο μουσουλμάνος ιερωμένος Ταχιρούλ Κάντρι, οι υποστηρικτές του οποίου στρατοπέδευσαν σε διαφορετικό σημείο του Ισλαμαμπάντ από τους οπαδούς του κ. Καν.

Οι Αρχές είχαν νωρίτερα απομακρύνει όλα τα οδοφράγματα για να διευκολύνουν την είσοδο των διαδηλωτών στην πρωτεύουσα.

Ταυτόχρονα όμως, ανέπτυξαν χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες για τη διατήρηση της ηρεμίας και της ασφάλειας αλλά και για να εμποδίσουν τυχόν απόπειρες των διαδηλωτών να φτάσουν στην περιοχή όπου βρίσκονται οι ξένες διπλωματικές αποστολές.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών