Στρατιωτική επίδειξη και δέσμευση $3 δισ. στο Κίεβο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στρατιωτική επίδειξη και δέσμευση $3 δισ. στο Κίεβο

11:41 | 24/8/14
Στρατιωτική επίδειξη και δέσμευση $3 δισ. στο Κίεβο
Δέσμευση για τη δαπάνη 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανάλαβε την Κυριακή ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια παρέλασης για την εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας.

Απευθυνόμενος στους στρατιώτες που παρέλασαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, ο κ. Ποροσένκο τόνισε πως ο αγώνας κατά των ρωσόφιλων αυτονομιστών στην ανατολή είναι ένας πόλεμος ανεξαρτησίας που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας.

Η δήλωση Ποροσένκο έρχεται μία μέρα μετά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στο Κίεβο, κατά την οποία η γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε έκκληση για εκεχειρία, τονίζοντας πως η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συμμετοχή και της Μόσχας στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Την ίδια στιγμή, στο πιο ξεκάθαρο μήνυμα του Βερολίνου όσον αφορά την πολιτική λύση της ουκρανικής κρίσης, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τάχθηκε στην κυριακάτικη «Welt» εμμέσως πλην σαφώς υπέρ μίας ομοσπονδιακής λύσης στην Ουκρανία, που θα έδινε σημαντικό βαθμό αυτονομίας στους ρωσόφωνους πληθυσμούς της ανατολής.

Εν τω μεταξύ, Νοσοκομείο επλήγη νωρίς το πρωί της Κυριακής κατά την διάρκεια βομβαρδισμού στο κέντρο του Ντόνετσκ, που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Καλίνινα δήλωσαν ότι υπήρξαν τραυματισμοί κατά τον βομβαρδισμό ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Δεκάδες ασθενείς οδηγήθηκαν στα υπόγεια των εγκαταστάσεων. Ορισμένοι μεταφέρθηκαν με φορεία.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών