Ταμεία της Χαμάς σκότωσε το Ισραήλ, συνεχίζεται η αιματοχυσία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ταμεία της Χαμάς σκότωσε το Ισραήλ, συνεχίζεται η αιματοχυσία

19:50 | 24/8/14
Έναν από τους ταμίες της Χαμάς, τον Μοχάμεντ αλ-Ουλ, ανακοίνωσε πως σκότωσε σήμερα Κυριακή, στην πόλη της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός, συνεχίζοντας τις στοχευμένες δολοφονίες αξιωματούχων της ισλαμικής οργάνωσης.

Ο Μοχάμεντ αλ-Ουλ «ήταν ένας από τους σημαντικούς δρώντες μεταξύ των προσώπων της Χαμάς που συνδέονται με δραστηριότητες μεταφοράς χρημάτων που κατευθύνονται για την κατασκευή τρομοκρατικών υποδομών στη Γάζα, όπως οι σήραγγες, και για τον λόγο αυτόν ήταν ένας σημαντικός στόχος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Την Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τρεις αξιωματούχους των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς. Την προηγούμενη Τρίτη, έπληξε το σπίτι του ν επικεφαλής των αλ-Κάσαμ, Μοχάμεντ Ντέιφ, σκοτώνοντς της ζύζυγό ακι του τον γιο του. Οι αλ-Κάσαμ διαβεβαίωσαν πως ο Μοχάμεντ Ντέιφ είναι ζωντανός, πληροφορία που δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Στον απόηχο των δυο εν λόγω επιθέσεων, η Χαμάς εκτέλεσε 18 άνδρες που φέρονται να ήταν πληροφοριοδότες και συνεργάτες του Ισραήλ. Ορισμένοι θανατώθηκαν δημόσια από εκτελεστικό απόσπασμα.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους ως τώρα την Κυριακή λόγω ισραηλινών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες Υγείας.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται μία μητέρα και τρία παιδιά που ανήκαν στην ίδια οικογένεια, ενώ νωρίτερα είχαν σκοτωθεί ένα κοριτσάκι ηλικία ενός έτους, και ένα 17χρονο αγόρι.

Στην αντίπερα όχθη, τέσσερις ισραηλινοί άμαχοι τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να εγκαταλείψουν κάθε χώρο όπου επιχειρούν παλαιστίνιοι αντάρτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μία ημέρα αφότου η ισραηλινή Αεροπορία ισοπέδωσε 13ώροφη πολυκατοικία όπου, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, φιλοξενούνταν κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς.

Προσέθεσε επίσης πως η επιχείρηση στη Λωρίδα θα συνεχιστεί έως ότου να επιτευχθούν οι στόχοι της. «Ίσως χρειαστεί χρόνος», σημείωσε ο κ. Νετανιάχου, προσθέτοντας πως «η Χαμάς πληρώνει και θα συνεχίσει να πληρώνει βαρύ τίμημα για τα εγκλήματα που διαπράττει».

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών