Την Πέμπτη ανακοινώνεται ο αντικαταστάτης του Ερντογάν στην πρωθυπουργία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Την Πέμπτη ανακοινώνεται ο αντικαταστάτης του Ερντογάν στην πρωθυπουργία

15:23 | 15/8/14
Την επόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της μετακίνησης του κ. Ερντογάν στην προεδρία της χώρας...

Μιλώντας αργά το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση για την 13η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο κ. Ερντογάν σημείωσε πως το εκτελεστικό συμβούλιο της παράταξης θα συνεδριάσει στις 21 Αυγούστου, οπότε και να οριστικοποιηθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού, που θα είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του κόμματος.

Ο υποψήφιος θα πρέπει στη συνέχεια να υπερψηφιστεί τυπικά και από τα μέλη του κόμματος στη σύνοδο της 27ης Αυγούστου, όμως δεν αναμένεται να υπάρξει οποιαδήποτε αντίσταση στην επιλογή Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν θα ορκιστεί πρόεδρος της Τουρκίας μία ημέρα αργότερα, στις 28 Αυγούστου.

Αναλυτές και διεθνή μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως χρειάζεται έναν πιστό αλλά και ισχυρό πρωθυπουργό, ο οποίος θα διασφαλίσει τη δύναμη του AKP ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών του 2015.

Στις κάλπες του 2015 ο κ. Ερντογάν θέλει να κερδίσει μία μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να προωθήσει συνταγματικές αναθεωρήσεις που θα ενισχύσουν τις εκτελεστικές αρμοδιότητες του προεδρικού του θώκου.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών