Το υπ. Υγείας αγνοεί Μάξιμου και Πρωθυπουργό για το άνοιγμα του επαγγέλματος του κουρέα (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το υπ. Υγείας αγνοεί Μάξιμου και Πρωθυπουργό για το άνοιγμα του επαγγέλματος του κουρέα (video)

23:26 | 7/8/14
Το υπ. Υγείας αγνοεί Μάξιμου και Πρωθυπουργό για το άνοιγμα του επαγγέλματος του κουρέα (video)
Αξιότιμε κύριε Πρίφτη,

Μετά από εντολή από γραφείο Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, αποστέλλουμε ηλεκτρονικά το έγγραφό μας υπ' αριθμ. πρωτ. Κ1-1978/2012 σχετικά με περιορισμό συναρμοδιοτήτων του Υπουργού, σχετικά με τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης του επαγγέλματος κουρέα-κομμωτή-κομμώτριας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι άλλο θελήσετε.

Γεώργιος Λιώρης

(Η εντολή του πρωθυπουργικού γραφείου στο υπ. Εμπορίου να βρει μια άμεση λύση, ώστε να ανοίξει το κλειστό επάγγελμα του κουρέα, μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κομισιόν με έγγραφο της στο πρωθυπουργικό γραφείο. Το υπ. Εμπορίου βρήκε αποκλειστικά για το θέμα αυτό υπεύθυνο το υπ. Υγείας. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που το υπ. Υγείας αγνόησε τις εντολές του Μαξίμου και Πρωθυπουργού, για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε πρόσφατο βίντεο που έκανα στις 5 Αυγούστου του 2014)

Το επάγγελμα του κουρέα, ξακουστό με το όνομα μπαρμπέρης, τείνει να γίνει το πιο κλειστό επάγγελμα στην Ελλάδα! Ναι καλά ακούσατε! (διαβάσατε)

Για να κόβει κάποιος τρίχες στην Ελλάδα, δεν φτάνει μόνο να έχει πάει σε κάποια Σχολή να μάθει αυτό το επάγγελμα άλλα χρειάζεται και 2 χρόνια προϋπηρεσία για να μπορεί να πάρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος! Συν και να περάσει και από εξετάσεις πρακτικής μετά την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών που χρειάζονται στον εκάστοτε Δήμο!

Όλα αυτά τα τραβάνε οι απόφοιτοι με πτυχίο από Σχολές Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών. Βάση πολλών δημοσιευμάτων το επάγγελμα του κουρέα άνοιξε οριστικά στο τέλος του Ιουνίου του 2014, γιατί μέχρι τότε μας είχε δώσει προθεσμία η τρόικα να ανοίξει.

Αυτά όμως που γραφτήκανε δυστυχώς είναι άτριχες κατσαρές! Στο υπ. Εμπορίου ελπίζαμε για λύση αυτού του προβλήματος μετά από τις επαφές μου που είχα με την Ευρωπαϊκή Κομισιόν, άλλα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου με δικαίωσαν!

Για αυτές τις τρίχες κατσαρές που λέγαμε, το Ελληνικό κράτος προτιμάει να γινόμαστε διεθνές ρεζίλι πάρα να ανοίξει αυτό το επάγγελμα! Πόσους ψήφους έχει αυτός ο σύλλογος κουρέων κομμωτών που τρέμει η κυβέρνηση ότι θα τους χάσει αν ανοίξουν οριστικά και πραγματικά αυτό το επάγγελμα, έχουν περάσει μέχρι στιγμής 4 υπ. Υγείας (2011-2014) Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Αδωνις Γεωργιάδης και τώρα ο Βορίδης κανείς από αυτούς δεν κατάφερε να ανοίξει το επάγγελμα! (Το επαγγελμα του κουρεα υπαγεται στο υπ.υγειας γιατι ειναι υγειονομικου ενδιαφεροντος)

Με ένα προφητικό άρθρο μου, είχα επισημάνει ότι δεν έγινε πότε άνοιγμα του επαγγέλματος τώρα τον Ιουνίου και δεν έχει καταργηθεί ο νόμος ΦΕΚ Α193/2005 ΠΔ 133. Μάλιστα από τον χειμώνα του 2014 το υπ. Υγείας και η κυβέρνηση είπαν πάλι ψέματα ότι κατάργησαν τους περιορισμούς για την άσκηση αυτού του επαγγέλματος, όπου και στο παρακάτω βίντεο μου τους διαψεύδω.



Το υπ. Οικονομικών με τον νόμο 3919/2011 υποτίθεται απελευθερώνει όλα τα κλειστά επαγγέλματα, υπεύθυνο για αυτό είναι και το υπ. Ανάπτυξης και Εμπορίου! Παρόλα αυτά όμως δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το επάγγελμα του κουρέα, γιατί την αποκλειστική ευθύνη την έχει το υπ. Υγείας για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και το υπ. Παιδείας για τα ποια πτυχία έχουν το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα το επάγγελμα αυτό.

Με λίγα λόγια πρέπει να συνεργαστούν αυτά τα δυο υπουργεία και να νομοθετήσουν νέο νόμο για να ανοίξουν αυτό το επάγγελμα και να καταργήσουν το παλιό νόμο ΠΔ133.

Επειδή υπάρχουν και οι δύσπιστοι, έκανα ένα νέο βίντεο στις 5 Αυγούστου 2014 που πήρα το δημαρχείο και ρώτησα για το πως μπορώ να πάρω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και αν έχει αλλάξει κάτι με παλιότερα!



Λοιπόν τέρμα τα ψέματα! Ελευθερώστε οριστικά αυτό το επάγγελμα κύριε Πρωθυπουργέ και όλα τα κλειστά επαγγέλματα και μετά βλέπουμε για την ανάκαμψη και ότι είμαστε σε τροχιά ανάπτυξης!

Βρειτε και ελέγξτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι από το υπ. Υγείας που μπλοκάρουν στο άνοιγμα αυτού του επαγγέλματος και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν!

Δείτε το αρχείο: Κ1-1978 -2012  ΠΡΟΣ ΠΡΙΦΤΗ  ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΙΣ-ΚΟΜΜΩΤΕΣ

Σπύρος Πρίφτης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών