Τουλάχιστον 175 νεκροί, 1.400 τραυματίες από το σεισμό στην Κίνα (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τουλάχιστον 175 νεκροί, 1.400 τραυματίες από το σεισμό στην Κίνα (video)

22:12 | 3/8/14
Εκατόν εβδομήντα πέντε άνθρωποι νεκροί, 1.400 τραυματίες, πολλοί εξ αυτών σοβαρά, και 181 αγνοούμενο, είναι ο νεότερος απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό των 6,5 βαθμών (σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές) που σημειώθηκε σήμερα Κυριακή στην απομονωμένη ορεινή επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανέφερε στον ιστότοπό της ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην κομητεία Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν. Στις επτά κωμοπόλεις της κομητείας διαμένουν 266.000 άνθρωποι.

 Πολλά κτίρια κατέρρευσαν μεταξύ αυτών και ένα σχολείο, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στη σεισμόπληκτη περιοχή έχουν σπεύσει 2.500 άνδρες για βοήθεια.

Οι κινεζικές αρχές πολιτικής προστασίας αποστέλλουν επίσης 2.000 σκηνές, 3.000 πτυσσόμενα κρεβάτια και 3.000 παπλώματα στην περιοχή του σεισμού.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε ότι ο ισχυρός αυτός σεισμός που σημειώθηκε στις 16:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας) είχε μικρό εστιακό βάθος, περίπου 10 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η δόνηση έγινε κυρίως αισθητή σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, αλλά και στις γειτονικές επαρχίες Γκουιζού και Σετσουάν.



Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών