Ύποπτος για κλοπή πούρων ο 18χρονος μαύρος που σκοτώθηκε στο Μισούρι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ύποπτος για κλοπή πούρων ο 18χρονος μαύρος που σκοτώθηκε στο Μισούρι

13:43 | 16/8/14
Ύποπτος για την κλοπή πούρων, αξίας 48,99 δολαρίων, από ένα κατάστημα ήταν ο 18χρονος άοπλος αφροαμερικανός Μάικλ Μπράουν που το περασμένο Σάββατο έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού αστυνομικό στο Φέργκουσον της πολιτείας Μισούρι, σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας.

Ωστόσο, οι αστυνομικές Αρχές διευκρίνισαν ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον νεαρό δεν γνώριζε ότι ήταν ύποπτος για ληστεία και ήθελε να τον πείσει να φύγει από το δρόμο γιατί εμπόδιζε την κυκλοφορία. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό από το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πόλη συγκλονίζεται από σχεδόν καθημερινές ταραχές μετά το θάνατο του νεαρού. Η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο την Παρασκευή, αφότου ο κυβερνήτης του Μισούρι αντικατέστησε την τοπική αστυνομία από πολιτειακούς αστυφύλακες.

Ωστόσο, αργά το βράδυ ομάδα περίπου 200 διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικούς, με τις Αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να σκορπίσουν το πλήθος.

Το Φέργκουσον, προάστιο του Σεντ Λούις, έχει επίσης σημαδευτεί από λεηλασίες και κλοπές, με ομάδες διαδηλωτών να έχουν πλέον αναλάβει την περιφρούρηση καταστημάτων.

Με αφορμή το θάνατο του 18χρονου αλλά και την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, αμερικανοί γερουσιαστές εξέφρασαν την ιδιαίτερη ανησυχία τους για την επιθετικότητα της Αστυνομίας και πιέζουν το Κογκρέσο να περιορίσει την ικανότητα του Πενταγώνου να παρέχει στις μονάδες της πολιτικής αστυνομίας στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως θωρακισμένα οχήματα, που έχουν σχεδιαστεί για το πεδίο της μάχης.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισε με 355-62 ψήφους την πρόταση του δημοκρατικού Άλαν Γκρέισον από τη Φλόριντα να κοπεί η χρηματοδότηση προς την Αστυνομία για να μεταφέρει στις μονάδες της στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με πολλούς αμερικανούς βουλευτές αρκετές πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα έχουν αποκτήσει δωρεάν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου MRAP τα οποία έχουν αποσυρθεί από διάφορες εμπόλεμες ζώνες κατά τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα δε με τον Χανκ Τζονσον ένα στρατιωτικό όχημα αυτού του τύπου απέκτησε πρόσφατα ακόμη και το πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών