Βούλτεψη: «Υπάρχει πρόβλημα με το ΕΣΡ» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βούλτεψη: «Υπάρχει πρόβλημα με το ΕΣΡ»

10:36 | 6/8/14
Βούλτεψη: «Υπάρχει πρόβλημα με το ΕΣΡ»
Κίνδυνο «μαθουσάλικης διοίκησης» στο ΕΣΡ κατήγγειλε από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση στο ΄Β θερινό τμήμα επί νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ο Τέρενς Κουίκ...

«Δεν μπορούμε να ζούμε με το καθεστώς Λαζαρίδη», είπε, με αφορμή και την συζητούμενη χθες τροπολογία για τα ΜΜΕ. «Στο ΕΣΡ κινδυνεύει να γίνει μαθουσάλικη διοίκηση».

Συνέχισε δε, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ένα κανάλι να πληρώνει κατευθείαν πρόστιμα όταν του επιβάλλονται την στιγμή που προσφεύγει και στη Δικαιοσύνη.

Αναρωτήθηκε δε, αν δεν δικαιούνται εκείνοι (σ.σ. οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ) ως πολίτες του ελληνικού κράτους να περιμένουν εωσότου τελεσιδικήσει η σχετική απόφαση για να προβούν στην καταβολή προστίμων.

Απαντώντας, η αρμόδια υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Σοφία Βούλτεψη, παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα με το ΕΣΡ».

Υποστήριξε ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να πετύχουμε όμως την σχεδόν ομοφωνία που απαιτεί το Σύνταγμα», με την ίδια πάντως να θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα και να παραπέμπει σε σχετική δήλωση του Προέδρου της Βουλής ότι θα κάνει και νέα προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Μιλώντας ειδικά για τα πρόστιμα, εκτίμησε πως όταν κάποιος απευθύνεται στην Δικαιοσύνη, προφανώς και θα πρέπει να του επιστρέφονται τα χρήματα που έχει καταβάλει εφόσον έτσι κριθεί από το Δικαστήριο.

Υποστήριξε, πάντως, ότι το νόημα της ανεξάρτητης αρχής είναι να μπορεί να επιβάλει πρόστιμα…

Στο θέμα παρενέβη και ο προεδρεύων Γιώργος Καλαντζής, για να θυμίσει πως στην τελευταία προσπάθεια να βρεθεί λύση για τη διοίκηση του ΕΣΡ, η διαδικασία είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, όταν μπλοκαρίστηκε την τελευταία στιγμή από έναν συγκεκριμένο βουλευτή…

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών