Xειραψία Πούτιν - Ποροσένκο πριν από την έναρξη της συνόδου για την κρίση στην Ουκρανία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Xειραψία Πούτιν - Ποροσένκο πριν από την έναρξη της συνόδου για την κρίση στην Ουκρανία

16:21 | 26/8/14
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο αντάλλαξαν χειραψία λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου για την ουκρανική κρίση που πραγματοποιείται σήμερα στο Μινσκ...

Η σύνοδος αυτή, στην οποία συμμετέχουν και ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αποτελεί τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών έπειτα από μια σύντομη συνομιλία που είχαν στις 6 Ιουνίου στη Γαλλία στο περιθώριο της τελετής για την 70ή επέτειο από την απόβαση στη Νορμανδία.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε δηλώσει ότι δεν θεωρεί πιθανό να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη σημερινή σύνοδο, όμως αναμένει να βοηθήσει στην έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.

«Είναι δύσκολο να αναμένουμε κάποια σημαντική πρόοδο σήμερα, αλλά θα πρέπει να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την πορεία προς την ειρήνη», είπε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον πριν από την έναρξη της συνόδου.

Από την πλευρά της η Άστον επεσήμανε ότι αποστολή της στη σημερινή σύνοδο είναι να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας σημείωσε ότι επιθυμεί να «προσπαθήσω να υποστηρίξω τον λαό της Ουκρανίας να βρει την ειρήνη και την ασφάλεια, να διασφαλίσω ότι θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν εδαφική ακεραιτότητα, ένα μέλλον που θα είναι οικονομικά βιώσιμο (...) και καλές σχέσεις με τους γείτονές τους».



Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών