Αν. Ουκρανία: Απελευθέρωση των ουκρανών αιχμαλώτων από τους φιλορώσους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αν. Ουκρανία: Απελευθέρωση των ουκρανών αιχμαλώτων από τους φιλορώσους

17:46 | 6/9/14
Εντός της ημέρας απελευθερώνει όλους τους αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες, η πολιτοφυλακή της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ενώ οι αρχές του Κιέβου δεσμεύονται να απελευθερώσουν τους φιλορώσους αιχμαλώτους τη Δευτέρα, σύμφωνα με δηλώσεις του «πρωθυπουργού» της Δημοκρατίας Αλεξάντρ Ζακχαρτσένκο στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Νοβορόσια.

«Παρά τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από τον ουκρανικό στρατό, η πολιτοφυλακή θα απελευθερώσει τους Ουκρανούς αιχμαλώτους. Αυτό θα γίνει μάλιστα σήμερα, και η μεταφορά των αιχμαλώτων πολέμου από την πλευρά του Κιέβου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα» τόνισε ο Ζακχαρτσένκο.

Σε γενικές γραμμές η κατάσταση στη ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Κιέβου αποκλιμακώθηκε, αλλά υπήρξαν «προκλήσεις» της ουκρανικής εθνοφυλακής υποστήριξε.

Νωρίτερα, πηγές του Ντονέτσκ ανέφεραν ότι ουκρανικές δυνάμεις δεν τήρησαν την εκεχειρία, συνεχίζοντας να βομβαρδίζουν το Ντονέτσκ καθώς και θέσεις των ανταρτών, κοντά στη Μαριούπολη.



«Καταγράψαμε μία σειρά από προκλήσεις από την πλευρά των ανταρτών. Άνοιξαν πυρ εναντίον των αντιτρομοκρατικών μας μονάδων σε 28 περιπτώσεις (την Παρασκευή) και δέκα από αυτές σημειώθηκαν μετά την εκεχειρία», ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρίι Λισένκο.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών