Τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη-τρόικας: Σε δύο δόσεις η αξιολόγηση, στο επίκεντρο ο προϋπολογισμός του 2015 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τηλεδιάσκεψη Χαρδούβελη-τρόικας: Σε δύο δόσεις η αξιολόγηση, στο επίκεντρο ο προϋπολογισμός του 2015

22:50 | 24/9/14
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών. Τι συζητήθηκε,

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η τηλεδιάσκεψη που είχαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών με στελέχη της τρόικας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δύο πλευρών, ενόψει της άφιξης του κλιμακίου στην Αθήνα και της 5ης αξιολόγησης

Για την ακρίβεια, από αύριο Πέμπτη, πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενώ από την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι επαφές και με τους επικεφαλής της.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο της πέμπτης αξιολόγησης για την εκταμίευση δόσεων ύψους 7,1 δισ. ευρώ.

Όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη, το βασικό θέμα των διαβουλεύσεων με την τρόικα έως τις 8 Οκτωβρίου θα είναι ο προϋπολογισμός του 2015, δεδομένου ότι στις 6 Οκτωβρίου θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο.

Η τρόικα θα επιστρέψει στα μέσα Οκτωβρίου για να συνεχιστεί ο έλεγχος. Να σημειωθεί ότι τόσο στην Ουάσιγκτον, όσο και στο Eurogroup θα παρευρεθεί και ο κ. Χαρδούβελης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα "Καθημερινή", στις 8 Οκτωβρίου η τρόικα θα αποχωρήσει, καθώς τα μεν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα παρευρεθούν στην ετήσια σύνοδο του Ταμείου (10-12 Οκτωβρίου) στην Ουάσιγκτον, τα δε στελέχη της Κομισιόν θα συμμετάσχουν  στο Eurogroup που θα διεξαχθεί στις 13 του μήνα.

Ενόψει της επικείμενης διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης συναντήθηκαν άλλωστε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και υπήρξε ένας μικρός απολογισμός της συνάντησης Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας, Α. Μέρκελ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς και τα όσα ειπώθηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας, Α. Μέρκελ στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί με επιτυχία προκειμένου αφενός να εκταμιευθεί η δόση των 7,1 δις ευρώ και αφετέρου να αποφευχθεί την παρούσα φάση να ανοίξουν εξαιρετικά ευαίσθητα για την κυβέρνηση θέματα, όπως είναι οι αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.

Χρήστος Δεμέτης
(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Καθημερινή)

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών