11:27 | 1/10/14
Αφετηρία της Ιατρικής επιστήμης μπορεί να γίνει το Αρχαίο Θέατρο
Μια φιλόδοξη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Επιδαύρου, που αν δεν παραμείνει στις εξαγγελίες, μπορεί να αλλάξει πολλά δεδομένα στην ανάπτυξη της περιοχής.Το σχέδιο ξεκινά από το ΥΠΕΚΑ, αλλά εμπλέκονται πολλοί φορείς οι οποίοι πρέπει να συντονιστούν για να επιτευχθεί ο στόχος.
Πρόκειται για ένα καινούργιο μοντέλο θεματικής τουριστικής ανάπτυξης με στόχο την ανάδειξη του Ασκληπιείου της Επιδαύρου ως τόπου προσέλκυσης γιατρών και φοιτητών Ιατρικής, από τα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου!
Όπως τόνισε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης κατά την παρουσίαση , από το Υπουργείο του και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο δήμο Επιδαύρου του νέου αυτού μοντέλου «για πρώτη φορά θα δοκιμάσουμε στον ίδιο τόπο, στην Επίδαυρο, να συνδέσουμε, να παντρέψουμε τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες των οικονομιών, των κοινωνιών».
Μια οπτική γωνία είναι ο πολιτισμός, η αρχαιολογία, η τέχνη, το θέατρο, μια πολύ γνωστή διαδικασία στην Επίδαυρο με το παγκόσμιας εμβελείας Αρχαίο Θέατρο.
Η δεύτερη παράμετρος είναι η ευζωία, η υγεία των ανθρώπων, των κοινωνιών. Η σύνδεση λοιπόν σε πρώτο στάδιο του πολιτισμού, της αρχαιολογία και του θεάτρου με την ιατρική επιστήμη, με την επιστήμη που μπορεί να δώσει μακροζωία και καλή ποιότητα ζωής στους ανθρώπους.
Και η τρίτη παράμετρος είναι τα προηγούμενα δύο να τα συνδεθούν με την βιοποικιλότητα, με την φύση, με τα βότανα, με κάθε τι το φυσικό που υπάρχει στον ευρύτερο χώρο.
Τόνισε ακόμα ο κος Μανιάτης: «Σε ένα τόπο που μπορείς να συνθέσεις την τέχνη, το θέατρο, την αρχαιολογία και την πολιτιστική ελκυστικότητα με το ότι είσαι ταυτόχρονα το παγκόσμιο τοπόσημο το παγκόσμιο σημείο αναφοράς 15 εκατομμυρίων επαγγελματιών, επιστημόνων μεσαίου και υψηλού εισοδήματος όπως είναι οι γιατροί και ταυτόχρονα αυτά να τα συνδέσεις με μια σπάνια βιοποικιλότητα.
Ακόμη δε ένα άλλο σύνολο δράσεων που μπορείς να συνδυάσεις, με πολιτιστικές διαδρομές και παράλληλα να συνδέσεις τον αρχαίο δρόμο του Άργους με την Επίδαυρο με τις μυκηναϊκές γέφυρες.
Όλο αυτό το εγχείρημα από την φύση του είναι κάτι εξαιρετικά φιλόδοξο, πρωτοποριακό, καινοτόμο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Θέλει συνεργασία μεταξύ μας, συνεργασία του Δήμου, του κράτους, της κοινωνίας, των τοπικών παραγόντων, γατί στο τέλος αν δουλέψουμε όλοι μαζί και με σωστό τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, εξαιρετικά πιο καλό από αυτό που είναι σήμερα, τουριστικό μέλλον για την Επίδαυρο και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας».
Σχετικές ετικέτες:ΑργολίδαΕλλάδαΠελοπόννησοςΠολιτισμός
Σχετικά άρθρα