Reuters: Η Alpha Bank πέρασε το stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Reuters: Η Alpha Bank πέρασε το stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

23:09 | 23/10/14
Reuters: Η Alpha Bank πέρασε το stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η Alpha Bank πέρασε το stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χωρίς να απαιτηθούν πρόσθετα κεφάλαια, λένε στο Reuters δυο ξεχωριστές πηγές

Η Alpha Bank πέρασε με επιτυχία τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χωρίς να απαιτούνται νέα κεφάλαια, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές.

Όπως αναφέρει η μία εκ των πηγών, η Alpha Bank πέρασε τα τεστ αντοχής με βάση "τον στατικό ισολογισμό", στον οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας που εγκρίθηκε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η δεύτερη πηγή υπογράμμισε ότι η Alpha Bank δεν είχε πρόβλημα με το stress test, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Η τράπεζα, πάντως, δεν σχολίασε τις πληροφορίες μέχρι τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θετικά έχουν εξελιχθεί τα stress tests και για τις δύο άλλες συστημικές τράπεζες, δηλαδή την  Εθνική και τη Eurobank, με την πρώτη να είναι σε σαφώς καλύτερη θέση.

Μεταξύ των τραπεζικών στελεχών επικρατεί αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των stress tests. Με δεδομένο ότι έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι παράμετροι (συντελεστές κ.λ.π.) της δοκιμασίας πιθανότατα η αισιοδοξία των τραπεζιτών για καλά αποτελέσματα εδράζεται σε βάσιμες ενδείξεις.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών