Από τη ΔΕΠΑΝΟΜ στο Υπ. Ανάπτυξης για τη συνέχιση των έργων στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέα» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Από τη ΔΕΠΑΝΟΜ στο Υπ. Ανάπτυξης για τη συνέχιση των έργων στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέα»

10:40 | 8/11/14
Από τη ΔΕΠΑΝΟΜ στο Υπ. Ανάπτυξης για τη συνέχιση των έργων στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέα»
"Το θέμα των χρηματοδοτήσεων είναι μείζον για να συνεχιστούν οι εργασίες στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στις συναντήσεις που είχε χθες με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ Ηρακλή Δρούλια , αλλά και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Ο περιφερειάρχης μαζί με τους επικεφαλής παρατάξεων Βασίλη Χατζηλάμπρου, Νίκο Καραθανασόπουλο και Γιώργο Κανέλλη, τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Πετρόπουλο επισκέφθηκαν χθες τον πρόεδρο της πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ Ηρακλή Δρούλια και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Ο ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

Ο περιφερειάρχης τόνισε και στους δύο συνομιλητές του πως η πλήρης λειτουργία του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», που θα επιτευχθεί όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του επταώροφου κτιρίου, είναι αναγκαία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας όχι μόνον για την Πάτρα, αλλά για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Εξήγησαν δε πως το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» υποδέχεται μαζί με το Πανεπιστημιακό όλους τους ασθενείς που φθάνουν στην Πάτρα και χρήζουν τριτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, αφού το ένα νοσοκομείο συμπληρώνει το άλλο. «Αν δεν γίνει το νοσοκομείο αυτό θα δημιουργηθεί σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που επιφορτίζεται με πολύ περισσότερα περιστατικά από όσα μπορεί να εξυπηρετήσει, με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει».

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ολοι οι εκπρόσωποι της Αχαΐας τόνισαν στον Ηρ. Δρούλια και τα στελέχη της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» πως οι εργασίες στο επταώροφο κτίσμα του νοσοκομείου έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες και αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και αγωνία στους πολίτες που φοβούνται πως το «Αγιος Ανδρέας» δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ και ότι θα συνεχιστεί το πρόβλημα που προκάλεσε ο σεισμός το 2008. «Είναι απογοητευτικό, επειδή στο διάστημα που ξεκίνησαν οι εργασίες και ως να σταματήσουν λόγω της χρηματοδότησης, παρουσίαζε ταχύτερους ρυθμούς και από το χρονοδιάγραμμα».
«Τώρα όμως όλα έχουν παγώσει και πρέπει άμεσα να συνεχιστεί η χρηματοδότηση για αυτό το έργο-σημαία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να προλάβει να ολοκληρωθεί μέσα στο χρονικό διάστημα που έχει τεθεί στο ΕΣΠΑ» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Απ. Κατσιφάρας.
Απαντώντας ο κ. Δρούλιας τόνισε πως η αύξηση της χρηματοδότησης δεν είναι ζήτημα της πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ο ΗΡ. ΔΡΟΥΛΙΑΣ

Η παρατήρηση αυτή του Ηρακλή Δρούλια οδήγησε την αντιπροσωπεία να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, που είναι αρμόδιος για την κατανομή των κοδνυλίων. Αυτός είπε πως μπορεί αυτή τη στιγμή να δώσει 1.300.000 ευρώ και θα γίνει κατανομή, μολονότι το ποσό που χρειάζεται ως το τέλος του 2014 είναι 4.000.000 ευρώ.
Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, αφού στη διάρκειά της θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποδειχθεί εάν οι υποσχέσεις που δόθηκαν χθες στην Αθήνα θα ακολουθηθούν από πράξεις.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών