Αποστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας στο Βουκουρέστι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αποστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας στο Βουκουρέστι

11:41 | 17/11/14
Αποστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας στο Βουκουρέστι
Σημαντικές πρωτοβουλίες μέσα από ουσιαστικές συναντήσεις και συνεργασίες που αφορούσαν την ανάδειξη και προώθηση τοπικών προϊόντων στη Ρουμανική Αγορά, αλλά και την προσέλκυση νέων επισκεπτών στον νομό με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, ανέπτυξε τις προηγούμενες ημέρες στη Ρουμανία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Βουκουρέστι ο κ. Νικολούτσος που συνοδευόταν από το μέλος του συμβουλίου κ. Γιαννάτο Γεράσιμο και τον Δ/ντη του ΕΒΕ κ. Γιάννη Αντωνόπουλο είχε συνάντηση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος με τα στελέχη του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Βουκουρεστίου.

Ο «οικοδεσπότης» Πρόεδρος του ΕΒΕ της Ρουμανίας κ. Σορίν Ντιμιτρίου παρουσίασε τις δράσεις που έχει αναλάβει για την ανάπτυξη του εμπορικού και βιομηχανικού τομέα της χώρας του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Νικολούτσος αναφέρθηκε στις δικές μας δραστηριότητες επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία που δίνεται στην εξωστρέφεια. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του Επιμελητηρίου να ανοιχτεί στη Ρουμανική Αγορά με τα τοπικά προϊόντα της Ηλείας, εκ των οποίων το ελαιόλαδο, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά θα μπορούσαν να έχουν μεγάλη επιτυχία λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας, αναγνωρισμένη σε διεθνές επίπεδο.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συμφωνήθηκε έτσι να υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, ενώ στο ίδιο πλευρό αναμένεται να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για τα ελληνικά και ειδικότερα για τα ηλειακά προϊόντα με δυναμική αναφορά στη Μεσογειακή Διατροφή!

Επίσης, καθορίστηκε η συμμετοχή του ΕΒΕ Ηλείας σε εκθέσεις εμπορικού και τουριστικού περιεχομένου της Ρουμανίας με περίπτερο που μπορεί να περιλαμβάνει και άλλες περιοχές από την Ελλάδα.

Στην ίδια συνάντηση εξ άλλου δόθηκε ξεχωριστή σημασία στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς μπορεί να αποτελέσει βασικό προορισμό για τους Ρουμάνους τουρίστες.

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Με σημαντικό περιεχόμενο ήταν στο μεταξύ η συνάντηση με το εμπορικό γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι όπου συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Μάρκος, γενικός σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Νικόλαος Καραλέκας πρόξενος και Δήμητρα Σχοινά γραμματέας.

Η συνάντηση έγινε με επίκεντρο την έκθεση INDAGRA που είναι και η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη γεωργική εκδήλωση στη Ρουμανία. Διοργανώνεται από την εταιρία ROMEXPO σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια υπό την αιγίδα του Υπ. Γεωργίας.

Μάλιστα η προηγούμενη έκθεση INDAGRA ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: 453 περίπτερα από 23 χώρες, 32.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακή επιφάνεια, πάνω από 60.000 επισκέπτες, Εθνικό Περίπτερο της Γαλλίας, ομαδική συμμετοχή της Ελλάδας και Τουρκίας.

Έτσι, με την Πρεσβεία μας συζητήθηκε η δυνατότητα συμμετοχής με περίπτερο, όπως ακόμη και ευρύτερα, οι προοπτικές συνεργασίας και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρουμανική Αγορά.
.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΡΙΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί και η συνάντηση με την Πρόεδρο του «Συνδέσμου για την Ανάπτυξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» κα Κορνέλια Ροτάρου, με την οποία συζητήθηκαν τα επίπεδα συνεργασίας σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ρουμανίας.

Τέλος, υπήρξε συνάντηση και με Tour Operator Ρουμανίας (και Andeca iliescu) για τις τουριστικές υποδομές και τις δυνατότητες στην περιοχή μας.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών