Ασφαλή κρίθηκαν όλα τα σχολεία του Αιγίου - Έχουν ελεγχθεί πάνω από 1100 κτίρια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ασφαλή κρίθηκαν όλα τα σχολεία του Αιγίου - Έχουν ελεγχθεί πάνω από 1100 κτίρια

12:57 | 14/11/14
Ασφαλή κρίθηκαν όλα τα σχολεία του Αιγίου - Έχουν ελεγχθεί πάνω από 1100 κτίρια

Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα σχολεία του Αιγίου, νηπιαγωγεία, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας εκ μέρους των γονέων.

Αυτό είναι το πόρισμα του κλιμακίου των τεχνικών του πρώην Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που έκανε χθες αυτοψία σε όλα τα κτήρια όπου στεγάζονται σχολεία.

Οι έλεγχοι έγιναν μέσα στην πόλη του Αιγίου, καθώς εκεί εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές από τον σεισμό της περασμένης Παρασκευής, που συγκλόνισε την περιοχή. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τον όγκο των αιτήσεων που έχουν υποβάλει κάτοικοι της Αιγιάλειας προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στα κτίριά τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στην «Π» ο δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, «ως τώρα έχουν υποβληθεί 1.600 αιτήματα πολιτών για να γίνουν πρωτοβάθμιοι έλεγχοι στα κτίριά τους. Μόνο χθες Πέμπτη υποβλήθηκαν 180 αιτήματα και παρά το ότι αρχικά όλοι πίστεψαν πως τα προβλήματα δεν ήταν μεγάλα, καθημερινά προκύπτουν και αιτήματα για ελέγχους. Από τα αιτήματα αυτά τα περισσότερα αφορούν την πόλη του Αιγίου (1.300 στα 1.600). Ως τώρα έχουν ελεγχθεί σε πρώτο βαθμό 1.100 κτίρια. Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι μηχανικοί προκύπτει πως ως προσωρινά μη κατοικήσιμα έχουν κριθεί 250 κτίρια, ενώ σε αρκετά άλλα εντοπίστηκαν προβλήματα κυρίως στην τοιχοποιϊα.

Οι ένοικοι των κτιρίων που έχουν κριθεί προσωρινά ως μη κατοικήσιμα φιλοξενούνται σε πρώτη φάση σε συγγενείς, ενώ κάποιοι παραμένουν μέσα στα σπίτια. Πάντως ο Δήμος Αιγιάλειας έχει ετοιμαστεί ακόμα και για να τους φιλοξενήσει σε ξενοδοχεία εάν παραστεί ανάγκη.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Υπολογίζεται πως ο πρωτοβάθμιος έλεγχος στα κτίρια που παρουσίασαν ζημιές μετά τον σεισμό θα έχει ολοκληρωθεί σε 2 με 3 ημέρες. Τότε είναι που θα φανεί σε όλη του την έκταση το πρόβλημα του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό θα βοηθήσει και στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την κήρυξη του Αιγίου και της γύρω περιοχής ως σεισμόπληκτης.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο» διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία στην Αθήνα, που τρέχουν τις σχετικές διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών