Αχαΐα: Ο Δημαράς για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αχαΐα: Ο Δημαράς για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας

12:07 | 12/11/14
Τους λόγους για τους οποίους διαφώνησε με τον νέο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας, εξήγησε η παράταξη του Γιάννη Δημαρά, η οποία εκτιμά ότι η νέα δημοτική αρχή «στηρίζεται σε έωλες προϋποθέσεις». Εχει όμως και πολιτικό χαρακτήρα η παρέμβαση, καθώς απαντά έμμεσα σε όσους (εκ των έσω) αμφισβητούν ότι εξακολουθεί να λειτουργεί.

«Η παράταξή μας αντιτάχθηκε σε αυτή την αλλαγή με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που έδειξε ως δημοτική αρχή…» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δημαρά.

Τα σημεία του νέου σχεδιασμού με τα οποία διαφωνεί είναι ότι:

> Προβλέπεται χωροθέτηση και κατασκευή ενός νέου κυττάρου για τα απορρίμματα της Πάτρας σε ΧΥΤΑ όχι αρμοδιότητας της Πάτρας αλλά στην περιοχή του Φλόκα, όταν ήδη το αρμόδιο δημοτικό συμβούλιο της Δυτικής Αχαΐας την απέρριψε.

> Ζητάει επιχορήγηση από το κράτος στον Δήμο 25 εκ. ευρώ αντί της Ευρωπαϊκής Ενωσης που χρηματοδοτούσε με το ίδιο ποσό την κατασκευή εργοστασίου, όμως μέσω ΣΔΙΤ.

> Ζητάει επιχορήγηση από το κράτος στον Δήμο κάθε χρόνο 2 εκ. ευρώ για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Πάτρας, όταν αυτό δεν έγινε πουθενά αλλού (Πύργο, Τρίπολη, Αίγιο κ.λπ.) παρότι για αρκετούς μήνες χιλιάδες τόνοι παρέμεναν στους δρόμους στις πόλεις αυτές.

> Προϋποθέτει σημαντική αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στην Πάτρα που για να τα πετύχουν οι πιο προηγμένες χώρες και οι πιο πειθαρχημένοι λαοί, πέρασαν αρκετές δεκαετίες.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών