Διαδοχικές συναντήσεις για θέματα σχολείων της Αμαλιάδας είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Διαδοχικές συναντήσεις για θέματα σχολείων της Αμαλιάδας είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας

21:34 | 23/11/14
Διαδοχικές συναντήσεις για θέματα σχολείων της Αμαλιάδας, είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.Χρίστος Χριστοδουλόπουλος.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Ήλιδας συναντήθηκε με το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

Οι μαθητές ζήτησαν την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γηπέδων ποδοσφαίρου,μπάσκετ και βόλλεϋ.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επικοινώνησε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και έδωσε εντολή να διενεργηθεί άμεσα αυτοψία στο σχολικό συγκρότημα για την εκπόνηση προμελέτης ώστε να υπολογιστεί το κόστος .

Ο Δήμαρχος Ήλιδας είπε στους μαθητές ότι θα τους απαντήσει, μόλις λάβει την σχετική προμελέτη με το κοστολόγιο.

Ακολούθησε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας,όπου ζήτησαν την τροποποίηση της μελέτης για τον αύλειο χώρο, η οποία έχει δημοπρατηθεί.

Μετά από συνεργασία του κ. Χριστοδουλόπουλου με την Τεχνική Υπηρεσία, ο Δήμαρχος Ήλιδας διεμήνυσε στους γονείς ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές υλικών, αφού ήδη το έργο έχει δημοπρατηθεί, ενώ τα υλικά για τον αύλειο χώρο, συνάδουν με τις προδιαγραφές που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και άρα ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει.

Κατά την συνάντηση, τέθηκε και το αίτημα του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Παναγιώτη Τσακουλογιαννόπουλου, για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Σχολείου, το οποίο είναι το παλαιότερο της Αμαλιάδας, αφού χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος κάλεσε τον μηχανικό ηλεκτρονικών υπολογιστών του Δήμου κ. Διονύσιο Ζαφειρόπουλο, για την δρομολόγηση της ψηφιοποίησης του πολύτιμου αυτού αρχείου.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας συναντήθηκε με τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείουο Αμαλιάδας κ. Πέτρο Κοκκώση και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Θεόδωρο Παναγιωτόπουλο και Δήμητρα Φιλιπποπούλου.

Συζήτησαν για την πορεία των εργασιών στο Σχολικό

Συγκρότημα που είχε πληγεί από τον σεισμό του 2008, αλλά και για τον ορισμό ενός χρονοδιαγράμματος για την μεταφορά της υλικοτεχνικής υποδομής, με την παράδοση του έργου.
Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνέχιση και την πορεία των εργασιών και θα είναι σε άμεση επικοινωνία με τον Δήμο και την Δημοτική Αρχή, ώστε να γίνει ομαλά η μετεστέγαση του σχολείου από τα λυόμενα, στο ανακατασκευασμένο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών