Αχαΐα: Κίνηση αλληλεγγύης στην Πάτρα για τους συλληφθέντες στην πορεία της 17ης Νοεμβρίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αχαΐα: Κίνηση αλληλεγγύης στην Πάτρα για τους συλληφθέντες στην πορεία της 17ης Νοεμβρίου

20:09 | 18/11/14

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στην πορεία που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην Πάτρα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ζητά η "Κίνηση Αλληλεγγύης".

Η κίνηση προαναγγέλλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια το μεσημέρι της Τετάρτης κατά την προσαγωγή των κρατουμένων στον ανακριτή και καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. ότι επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε προσαγωγές στο σωρό ενώ φόρτωσε με αστήριχτες κατηγορίες 4 νέους και 1 ανήλικο που συμμετείχαν στην πορεία, έναν εκ των οποίων για κακουργηματικές πράξεις βάσει ξεκάθαρα κατασκευασμένων στοιχείων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η "Κίνηση Αλληλεγγύης", 2 εκ των συλλήψεων έγιναν 1 ώρα μετά το τέλος της πορείας, έξω από το σπίτι ενός εκ των δύο συλληφθέντων, επειδή μετέφεραν αντιασφυξιογόνο μάσκα και ότι στον κατηγορούμενο για κακούργημα αποδόθηκε κατοχή εκρηκτικών που ουδέποτε έφερε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "τα μικρής έκτασης επεισόδια που προκλήθηκαν, έδωσαν λαβή στην Αστυνομία να επιδείξει "έργο" και να δικαιολογήσει την άνευ προηγουμένου κινητοποίηση
της, με όλες της τις δυνάμεις που έκαναν την Πάτρα να μοιάζει, ανήμερα της πάλλαϊκής κινητοποίησης και της ιστορικής επετείου με στρατοκρατούμενη ζώνη.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών