Κόβουν αρμοδιότητες από Χαρδούβελη και τις δίνουν στον Μαυραγάνη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κόβουν αρμοδιότητες από Χαρδούβελη και τις δίνουν στον Μαυραγάνη

15:57 | 14/11/14
Κόβουν αρμοδιότητες από Χαρδούβελη και τις δίνουν στον Μαυραγάνη

Στον Γιώργο Μαυραγάνη μεταβιβάζεται η Γενική Γραμματεία Εσόδων. Με απόφαση Σαμαρά η μεταβίβαση καθηκόντων. Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση

Στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη μεταφέρεται, με απόφαση του πρωθυπουργού, σχεδόν το σύνολο των αρμοδιοτήτων της φορολογικής πολιτικής, που ως τώρα ανήκε στον υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη.

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά έρχεται στον απόηχο των κυβερνητικών αρρυθμιών που αναδύθηκαν κατά τους χειρισμούς για το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει ο κ. Μαυραγάνης, περιλαμβάνεται και η εποπτεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, παρά το γεγονός ότι βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι η πλήρης ανεξαρτητοποίησή της.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία με τις αλλαγές για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, από την οποία εξαιρούνται πλέον ο ΕΝΦΙΑ και οι εναπομένουσες δόσεις του φετινού φόρου εισοδήματος, υπερψηφίστηκε νωρίτερα στη Βουλή.

Η τροπολογία πέρασε με δύο κυβερνητικές διαρροές, τα " παρών" των βουλευτών ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Κακλαμάνη και Μιχάλη Κασσή.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών