Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για καταδικασμένο καθηγητή που συνεχίζει να διδάσκει | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για καταδικασμένο καθηγητή που συνεχίζει να διδάσκει

23:33 | 10/11/14
Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για καταδικασμένο καθηγητή που συνεχίζει να διδάσκει

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για καταδικασμένο καθηγητή που συνεχίζει να διδάσκει

Η καταδικαστική απόφαση δεν κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας (Έθνος) σύμφωνα με την οποία διευθυντής -καθηγητής του ΚΕΚ της ΝΕΛΕ Νομαρχίας Καρδίτσας, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για πλαστογραφία και υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, συνεχίζει να υπηρετεί στην δημόσια εκπαίδευση.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος και στην περίπτωση που οι καταγγελίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ο αρμόδιος εισαγγελέας καλείται «να πράξει τα δέοντα».

Η καταδικαστική απόφαση φέρεται ότι δεν κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αποτέλεσμα η υπηρεσία του να μην ενημερωθεί για την επίμαχη δικαστική απόφαση.

Πάντως, σύμφωνα με την νομοθεσία με την έκδοση του βουλεύματος σε βάρος του εκπαιδευτικού αλλά και της καταδικαστικής απόφασης, ο εκπαιδευτικός έπρεπε να τεθεί αμέσως σε αργία, λαμβάνοντας το 1/3 των αποδοχών του.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών