Βενιζέλος: Σκληρή και δύσκολη η διαπραγμάτευση, αλλά θα είναι η τελευταία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βενιζέλος: Σκληρή και δύσκολη η διαπραγμάτευση, αλλά θα είναι η τελευταία

23:25 | 10/11/14
Βενιζέλος: Σκληρή και δύσκολη η διαπραγμάτευση, αλλά θα είναι η τελευταία

Η κυβέρνηση περιμένει τη συμφωνία πριν την προεδρική εκλογή ώστε να θέσει το δίλημμα "σίγουρη λύση ή υψηλό ρίσκο με το ΣΥΡΙΖΑ"

Για μία σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση, που θα είναι όμως η τελευταία πριν την έξοδο από το μνημόνιο έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στον απόηχο των σκληρών μηνυμάτων του Eurogroup της Πέμπτης.

Η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα την επίτευξη συμφωνίας πριν την προεδρική εκλογή (η οποία έχει οριστεί για το Φεβρουάριο, αλλά δεν αποκλείεται να επισπευσθεί κατά λίγες εβδομάδες), προκειμένου να θέσει το δίλημμα στους βουλευτές μεταξύ αυτής της “σίγουρης λύσης” ή του “υψηλού ρίσκου” των πρόωρων εκλογών και μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Βενιζέλος και ο κ.Χαρδούβελης εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι η τρόικα θα έχει επιστρέψει εγκαίρως ώστε όλα να ολοκληρωθούν μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

“Ο ελληνικός λαός θα έχει το ταχύτερο δυνατό και σίγουρα πριν τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μία ολοκληρωμένη διαδικασία με τους εταίρους ώστε χώρα να αλλάξει σελίδα με ασφαλή τρόπο. Ή θα διαλέξουμε μία λύση, που την έχουμε παλέψει με θυσίες, συγκροτημένη και σίγουρη ή άλλες λύσεις υψηλού ρίσκου” δήλωσε επίσης ο κ.Βενιζέλος.

Από την πλευρά του ο κ.Χαρδούβελης ανέφερε ότι η τρόικα δεν έχει ανοίξει νέα ζητήματα, αλλά τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι τα γνωστά που υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο.

Της Βίκυς Σαμαρά
Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών