Πάτρα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

09:53 | 17/11/14
Με την επιμνημόσυνη δέηση (ώρα 11.30 π.μ.) και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου στην ομώνυμη λεωφόρο, αλλά και στην οδό Κανακάρη (ώρα 12 μ.), όπου ήσαν παλαιά τα γραφεία της Ασφάλειας, θα τιμηθεί επίσημα σήμερα το πρωί η 41η επέτειος από την εξέγερση των νέων στο Πολυτεχνείο και η αιματηρή κατάληξή της.

Ταυτόχρονα όμως οι μαθητές και σπουδαστές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης επισκέπτονται από το Σάββατο τον χώρο έξω από το Παράρτημα για να αποτίσουν φόρο τιμής στους φοιτητές της Πάτρας που είχαν κάνει την δική τους «Ειρηνική επανάσταση» κατά της χούντας και ζητούσαν την απομάκρυνσή της.

Χθες, τον χώρο του Παραρτήματος επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, και άλλων οργανώσεων για να καταθέσουν στεφάνι.

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και των αυτοδιοικητικών παρατάξεων Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και ΡΑΠ- Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη θα παρευρεθεί στην εκδήλωση στην Παλαιά Ασφάλεια στην οδό Κανακάρη. Στις 12.30 μ.μ. η αντιπροσωπεία μαζί με τη νεολαία, θα καταθέσουν στεφάνια στο Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ

Δύο θα είναι οι συγκεντρώσεις και πορείες που θα γίνουν και φέτος για να τιμηθεί η επέτειος της εξέγερσης των νέων στο Πολυτεχνείο αλλά και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Η πρώτη θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου. Την οργανώνει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ και εκεί αναμένεται να δώσει το παρών ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Η δεύτερη θα γίνει έξω από το Παράρτημα θα συμμετάσχουν σε αυτήν πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης, σωματεία και οργανώσεις και εκπρόσωποι των φορέων.

Και στις δύο περιπτώσεις θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια, αλλά δεν είχε καθοριστεί η διαδρομή που η κάθε μια συγκέντρωση θα ακολουθήσει.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε ετοιμότητα είναι από χθες το βράδυ η Αστυνομία στην Πάτρα ενόψει του σημερινού εορτασμού και των διαδηλώσεων που θα γίνουν.

Μέχρι χθες δεν υπήρχαν πληροφορίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων από άλλες περιοχές , αλλά η Αστυνομία έχει κάνει σχεδιασμούς τέτοιους, που έχουν στόχο να προστατεύσουν την περιουσία των πολιτών.

Κανένας δεν μπορούσε και χθες ακόμα να κάνει εκτιμήσεις για το πόσο ήρεμες θα είναι οι αποψινες διαδηλώσεις, αλλά το σκεπτικό που επικράτησε είναι σωστή προετοιμασία και σχεδιασμός για παν ενδεχόμενο.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει αποφασιστεί τουλάχιστον δύο διμοιρίες ΜΑΤ να παρακολουθούν από απόσταση την πορεία, έτοιμες να επέμβουν, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί επιβεβλημένο. Επίσης σε διάφορα σημεία του κέντρου θα βρίσκονται αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Ουσιαστικά έχει τεθεί στη διάθεση του αστυνομικού διευθυντή Πατρών όλο το έμψυχο προσωπικό που υπηρετεί στην Πάτρα, για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

ΠΕΡΥΣΙ

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει στη συμβολή των οδών Οθωνος-Αμαλίας και Γεροκωστοπούλου και επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Πάντως ενόψει των αποψινών διαδηλώσεων όλοι όσοι έχουν ειδικά ρολά θα τα κατεβάσουν από το μεσημέρι για να αποφύγουν το σπάσιμο των τζαμιών. Κυρίως μέτρα θα λάβουν οι τράπεζες, οι περισσότερες από τις οποίες θα κλείσουν με ρολά και τα μηχανήματα ανάληψης μετρητών για αυτό καλό είναι όσοι θέλουν χρήματα να τα πάρουν ως το μεσημέρι.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών