Πάτρα: Προεκπτωτική περίοδος από σήμερα με προσφορές - Συμμαχίες στο μέτωπο της Κυριακής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Προεκπτωτική περίοδος από σήμερα με προσφορές - Συμμαχίες στο μέτωπο της Κυριακής

12:35 | 1/11/14
Πάτρα: Προεκπτωτική περίοδος από σήμερα με προσφορές - Συμμαχίες στο μέτωπο της Κυριακής

Σύσκεψη για την διοργάνωση κινητοποιήσεων στο κέντρο της Πάτρας αυτή την Κυριακή, πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης οι διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων

Όπως είναι γνωστό, η αγορά μπαίνει από σήμερα 1η Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, σε προεκπτωτική περίοδο και σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η αγορά ωστόσο για μια ακόμα φορά βρίσκεται σε αναβρασμό. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων κήρυξε πάλι απεργία και θα πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου ωστόσο θα είναι «οσεί παρούσα» σε αυτή την κινητοποίηση, καθώς την Κυριακή πολλά από τα μέλη της, συμμετέχουν στις εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Πάντως η διοίκηση του συλλόγου εδώ και ημέρες με ανακοίνωσή της, καλεί τους εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους τονίζοντας ότι «αυτή την Κυριακή 2/11/2014 δεν ανοίγουμε, σεβόμαστε την Κυριακάτικη Αργία, δεν δημιουργούμε Αγορά στα πολυκαταστήματα», ζητώντας από τους καταναλωτές «να γυρίσουν την πλάτη τους σε τυχόν ανοικτά καταστήματα».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου τόνισε ότι με αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση έχει δείξει ότι η πρόθεσή της είναι να απελευθερώσει πλήρως την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, για να προσφέρει την αγορά στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, καταπατώντας κάθε δικαίωμα εργαζομένου.

Παράλληλα τόνισε ότι ο αγώνας του συλλόγου σε καμία περίπτωση δεν κινείται από κόμματα, παρ΄ όλα αυτά όποιος φορέας θέλει να συμπαρασταθεί στους εμποροϋπαλλήλους είναι ευπρόσδεκτος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ανακοίνωσε ότι στηρίζει και θα δώσει το δικό της «παρών» στην απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο και στην κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας με αιχμή το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας".

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων τονίζει ότι η Κυριακή πρέπει να παραμείνει αργία και γι΄ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η νομοθετική κατοχύρωσή της.

«Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας οδηγεί στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στο βέβαιο κλείσιμο εκατοντάδων μικρών καταστημάτων της πόλης που δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό με τα «μεγαθήρια» του εμπορίου, στην αύξηση των κερδών και την πλήρη κυριαρχία στην αγορά λίγων μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Από την άλλη πλευρά, ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου «δηλώνει παρών» στο άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή, καθώς μετά την εφαρμογή του μέτρου για έναν ολόκληρο χρόνο, έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι καταναλωτές το «αγκάλιασαν» και τα αποτελέσματα ήταν θετικά, ειδικά για τις επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ. Η μόνη επιφύλαξη που έχει ο σύλλογος, όπως τόνισε στην «Π» ο πρόεδρός του Δημήτρης Παλούμπης, αφορά την Κυριακή της καλοκαιρινής εκπτωτικής περιόδου, όπου το επίπεδο της κατανάλωσης δεν δικαιολόγησε το άνοιγμα των καταστημάτων.

Πάντως ο σύλλογος τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προσπαθήσει να επιβάλλει πότε θα ανοίξει και πότε θα κλείσει κάθε κατάστημα, και πολύ περισσότερο να βγαίνει με ντουντούκες στους δρόμους, καθώς απορρίπτει τέτοιες πρακτικές.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών