Πόρισμα - καταπέλτης για τους επίορκους των δήμων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πόρισμα - καταπέλτης για τους επίορκους των δήμων

13:16 | 14/11/14
Πόρισμα - καταπέλτης για τους επίορκους των δήμων

Απόφαση - σταθμός του ΑΣΕΠ έκρινε παράνομες δεκάδες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, που έγιναν εν γνώση της δημοτικής Αρχής

Παράνομες κρίνει μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας το ΑΣΕΠ και ζητά ανάκληση των προσλήψεων.

Η απόφαση αποτελεί "πιλότο" για αντίστοιχες παράνομες μετατροπές συμβάσεων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμός του ΑΣΕΠ στις 4 Νοεμβρίου, που κρίνει ως παράνομες τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον πρώην Δήμο Δραπετσώνας που είχαν πραγματοποιηθεί το 2004 με τα κριτήρια του "Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου" (ΠΔ 164/2004) και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.

Η απόφαση 590 του Γ' Τμήματος του ΑΣΕΠ στηρίζεται στο πόρισμα του επιθεωρητή της Ανεξάρτητης Αρχής Λ. Λυμπερόπουλου που αποκάλυψε τις παρατυπίες στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας, όπου αποκαλύπτεται πως πραγματοποιήθηκαν εν γνώσει της δημοτικής αρχής την περίοδο 2002-2006.

Η απόφαση αποτελεί "πιλότο" για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιοποιεί το "Έθνος", οι 27 υπάλληλοι "κατασκεύασαν" με πλαστά στοιχεία τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεών τους και παραπλάνησαν τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ, προκαλώντας οικονομική ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Διάλογοι - φωτιά

Το πόρισμα περιλαμβάνει αποκαλυπτικούς διαλόγους του δημοτικού συμβουλίου, που φανερώνουν ότι ο δήμαρχος και ορισμένα μέλη του συμβουλίου είχαν πλήρη επίγνωση και παραβίασαν με δόλιο τρόπο το νόμο.

Διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι και δημοτικοί Αρχή συνεργάστηκαν για την κατάθεση ψευδών στοιχείων, απέκρυψαν τις πραγματικές συμβάσεις κι έφτασαν στο σημείο να κρύψουν δικαστικές αποφάσεις που που αποδείκνυαν τα χρονικά διαστήματα προϋπηρεσίας που βεβαιώθηκαν από το δήμο, ενώ οι υπάλληλοι δεν εργάζονταν στις υπηρεσίες του.

Δεν ανακαλεί τις παράνομες προσλήψεις ο δήμος Δραπετσώνας

Το πόρισμα παραδόθηκε αρμοδίως στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις στους υπευθύνους και η υπόθεση εξετάζεται δικαστικά, ενώ παράλληλα η απόφαση του ΑΣΕΠ διαβιβάστηκε στο δήμο προκειμένου να προχωρήσει σε ανάκληση των παράνομων προσλήψεων.

Ωστόσο, η νέα δημοτική Αρχή στο δήμο Δραπετσώνας - Κερατσινίου αρνείται να διακόψει την εργασίακη σχέση με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Πηγή: Έθνος

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών