Το πακέτο Παπαδημούλη φέρνει στο προσκήνιο τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το πακέτο Παπαδημούλη φέρνει στο προσκήνιο τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

19:55 | 18/11/14
Το πακέτο Παπαδημούλη φέρνει στο προσκήνιο τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσκεψη στο City, η πρόταση Παπαδημούλη και η ελλιπής ενημέρωση των κομματικών οργάνων ήταν τα τρία καθοριστικά στοιχεία που προκάλεσαν την αντίδραση της Αριστερής Πτέρυγας του κόμματος

Οι διαφωνίες που έχουν να κάνουν με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και που έχουν εκφραστεί ξεκάθαρα πολλές φορές από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα όργανα του κόμματος, ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια με τα στελέχη της μειοψηφίας να μην "καλοβλέπουν" κάποιες τελευταίες κινήσεις.

Από τις αποστάσεις που κράτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την πρόταση για τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και στο χρόνο των εκλογών, μέχρι και την επίσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο City του Λονδίνου.

Στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας έλεγε σήμερα πως, δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση για το ταξίδι, ενώ άλλος παράγοντας, σαφώς πιο διαλλακτικός, τόνιζε πως σωστά γίνονται οι κινήσεις, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένος από τις αποφάσεις του συνεδρίου του.

Πολύ κουβέντα έγινε, άλλωστε και για ένα εσωκομματικό κείμενο που φέρεται να έστειλε ο Αλέκος Καλύβης, στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, προς τον Γραμματέα της Κεντρικής επιτροπής Δημήτρης Βίτσα κοινοποιημένο και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Είναι γεγονός πως στελέχη της μειοψηφίας εκφράζουν δυσφορία για τον τρόπο που λειτουργούν τα κομματικά όργανα, είναι κάτι που άλλωστε είχε κατατεθεί εγγράφως και στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή, αλλά και για το ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη διεργασία για να προχωρήσουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις.

Λόγω της έντασης, πάντως, αλλά και όσων γράφτηκαν σήμερα σχετικά με την εσωτερική αλληλογραφία, κύκλοι του κ. Καλύβη σχολιάζουν ότι «τα mails συνιστούν εσωτερική αλληλογραφία και η ανταλλαγή τους εντάσσεται στη συνήθη πρακτική. Τα ζητήματα που τίθενται - και που δεν είναι αυτά στα οποία αναφέρεται το ρεπορτάζ - άπτονται της αρμοδιότητάς μου ως υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος».

Η αυριανή Πολιτική Γραμματεία, πέρα από την ημερήσια διάταξη, θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε αυτόν το νέο κύκλο συζήτησης που άνοιξε.

Του Αντώνη Αντζολέτου
Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών