Ανήλικοι τσιγγάνοι πίσω από 27 κλοπές στη Λακωνία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανήλικοι τσιγγάνοι πίσω από 27 κλοπές στη Λακωνία

11:18 | 30/12/14
Ανήλικοι τσιγγάνοι πίσω από 27 κλοπές στη Λακωνία

Οι δράστες άρπαζαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, μηχανήματα, διάφορα προϊόντα, ακόμη και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των οποίων η συνολική αξία υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 11.000 ευρώ

Επί ένα μήνα έκαναν καθημερινά τουλάχιστον μια διάρρηξη σε καταστήματα και οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας τρεις νεαροί τσιγγάνοι, οι δυο από τους οποίους ανήλικοι! Σε όλες, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα.

Όπως διαπίστωσαν οι άνδρες της Ασφάλειας Σπάρτης, από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 20 Δεκεμβρίου οι δυο 17χρονοι και ο 19χρονος συνεργός τους είχαν διαρρήξει 17 καταστήματα και τρία αυτοκίνητα στις περιοχές των Δήμων Μονεμβάσιας, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης, είχαν αποπειραθεί να παραβιάσουν άλλα τρία μαγαζιά και είχαν κλέψει τέσσερα οχήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, έσπαζαν τις βιτρίνες των καταστημάτων ή τα τζάμια των αυτοκινήτων, ενώ άλλες φορές παραβίαζαν εισόδους ή παράθυρα.

Οι δράστες άρπαζαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, μηχανήματα, διάφορα προϊόντα, ακόμη και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των οποίων η συνολική αξία υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 11.000 ευρώ! Τα κλεμμένα οχήματα και μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση τυχόν άλλων κλοπών.

Σε βάρος των τριών τσιγγάνων, οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και την υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών