Σαμαράς: Εκλογή Προέδρου πρώτα από όλα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαμαράς: Εκλογή Προέδρου πρώτα από όλα

01:38 | 8/12/14
Σαμαράς: Εκλογή Προέδρου πρώτα από όλα

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό αποσυνέδεσε την προεδρική εκλογή από τη συμφωνία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως μπορεί να προηγηθεί η πρώτη. Γιατί αποκάλεσε αλαζονικό τον Τσίπρα και τι είπε για Ρωμανό

Την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ως απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να τελειώσει η πολιτική αβεβαιότητα, που εμποδίζει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το κλείσιμο της συμφωνίας για την πιστωτική γραμμή στήριξης, όρισε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι αναφορές αυτές του πρωθυπουργού (μίλησε σε αυτή τη λογική με επιτηδευμένα με αόριστο τρόπο δύο φορές) ερμηνεύθηκαν ως αποσύνδεση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής από τη διαπραγμάτευση για τη συμφωνία της επόμενης ημέρας, η οποία θα κριθεί από το Eurogroup της Δευτέρας. Εφόσον κλείσει σε αυτό συμφωνία για παράταση (ανεξαρτήτως διάρκειας) η επίσπευση της προεδρικής εκλογής θεωρείται βέβαιη, αν και ο κ.Σαμαράς δεν αναφέρθηκε ούτε στο χρόνο ούτε πολύ περισσότερο στο πρόσωπο.

Ο κ.Σαμαράς απάντησε σε υψηλούς τόνους στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά όσων βουλευτών πέραν των κομμάτων της συμπολίτευσης ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Απόψε μας απαγόρευσε ο αλαζονικος κ.Τσίπρας την ελευθερία γνώμης. Όποιος δεν ψηφίσει προϋπολογισμό και ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ.Τσίπρας θα τον θεωρήσει εξωνημένο, πουλημένο. Διέγραψε τη λέξη συνείδηση απόψε από τη Βουλή και τους βουλευτές της. Τέτοια βάναυση προσβολή της Βουλής και των βουλευτών δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 30 χρόνια” είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

“Όμως εσείς που διαβάζετε τις δημοσκοπήσεις και έχετε καβαλήσει το καλάμι δε βλέπετε ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές. Ποιος πάει λοιπόν κόντρα στην κοινωνία, αυτός που την ακούει ή αυτός που τη γράφει στα παλιά του παπούτσια;”, συνέχισε.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Σαμαρά στο Νίκο Ρωμανό, πολλώ δε μάλλον που ο πρωθυπουργός έχει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί συνάντηση με τους γονείς του απεργού πείνας. Απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα ο πρωθυπουργός είπε: “Υμνήσατε έναν απεργό πείνας και ξεχάσατε ότι έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάσνικοφ”.

Της Βίκυς Σαμαρά


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών