Τσίπρας: Η κυβέρνηση να παραιτηθεί αν δεν βγάλει σήμερα 180 βουλευτές (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση να παραιτηθεί αν δεν βγάλει σήμερα 180 βουλευτές (video)

01:02 | 8/12/14
Τσίπρας: Η κυβέρνηση να παραιτηθεί αν δεν βγάλει σήμερα 180 βουλευτές (video)

Την κυβέρνηση να παραιτηθεί προέτρεψε ο Αλέξης Τσίπρας αν στη συζήτηση του προϋπολογισμού δεν λάβει τους 180 βουλευτές που απαιτεί η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

"Σας καλώ κύριοι της συμπολίτευσης να προσφέρετε τη τελευταία θετική υπηρεσία που σας απομένει. Εφόσον δεν λάβετε στη ψήφο εμπιστοσύνης τον αριθμό  κατ’ελάχιστον που απαιτεί το Σύνταγμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ελάτε να ορίσουμε την ημερομηνία των εκλογών".

Με αυτή την φράση ολοκλήρωσε την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον πρωθυπουργό ότι "προσπαθεί να δημιουργήσει μια πλειοψηφία που δεν προκύπτει από πουθενά".



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως "ακόμα και αν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές άλλαζαν γνώμη και ψήφιζαν τον πρόεδρο της δημοκρατίας δεν βγαίνουν τα κουκιά. Όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν καταλήξει στη συλλογική τους θέση ότι αυτή η Βουλή είναι απονομιμοποιημένη και δεν μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας".

"Τι ισχυρίζεστε τόσους μήνες όταν λέτε ότι έχουμε 180 και έχουμε μαξιλαράκια", διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας πως "εννοείτε ότι έχετε κάποιους βουλευτές άλλων κομμάτων που έχετε συνεννοηθεί ώστε τελευταία στιγμή να ψηφίσουν; Αυτό λέτε;". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό τόνισε: "Σας πειράζει να ακούτε τη λέξη αποστασία ίσως γιατί σας φέρνει μνήμες άλλων εποχών όπου είχατε πρωταγωνιστήσει;".

"Αν έχει άλλη άποψη κάποιος βουλευτής να βγει και να ξεκαθαρίσει τη θέση του ντόμπρα και καθαρά. Και να το πει τώρα", ζήτησε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην συνταγματική αναθεώρηση ο κ.  Τσίπρας είπε ότι είναι το προτελευταίο επιχείρημα των μνημονιακών δυνάμεων για να αποτρέψουν την εκλογική διαδικασία.

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως "σφραγίζει μια πενταετία λιτότητας και είναι το αποτύπωμα μια πολιτικής που επιβλήθηκε με τη βία σε μια χώρα πειραματόζωο. Είναι ουσιαστικά η φωτογραφία του μνημονίου", συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως "στη χώρα μας παίχτηκε το μεγαλύτερο κόλπο αναδιανομής του πλούτου".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως "το μνημόνιο δεν είναι κάτι από το οποίο κάποιος μπορεί να μπαινοβγαίνει. Όποιος το υπηρετήσει δεν βρίσκει εύκολα την πόρτα της εξόδου. Είναι καθεστώς και αυτό το καθεστώς του μνημονίου το φέρατε για να μείνει. Η έξοδος απαιτεί ξήλωμα των μέτρων και όχι μηνιαία ή εξάμηνη παράταση".

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και κατηγορώντας τον πως "δεν απαντά στα κρίσιμα" ο κ. Τσίπρας ρώτησε:

"Πιστεύετε πως αυτό που νοιάζει τους συμπολίτες μας που θα βγουν σε λίγο στη σύνταξη είναι αν θα τους κόψετε τα συντάξιμα χρόνια και θα τους μειώσετε τη σύνταξη με πιστωτική γραμμή ή με μνημόνιο;

Αν θα καταργήστε το ΕΚΑΣ με πιστωτική γραμμή ή με μνημόνιο;

Αν θα καταργήσετε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά με παράταση του μνημονίου 1 μήνα ή 6 μηνών;"

Αναφερόμενος στη συναίνεση ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συναινέσει στο να κυβερνάται η χώρα με ηλεκτρονική αλληλογραφία. Και αναφερόμενος στον Νίκο Ρωμανό είπε πως αυτή τη στιγμή ζούμε σε ένα κράτος που κάνει το λιοντάρι σε έναν απεργό πείνας, αλλά σκύβει το κεφάλι στη τρόικα.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών