Δημήτρης Κουτσούμπας: Να δυναμώσει περισσότερο το λαϊκό κίνημα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Να δυναμώσει περισσότερο το λαϊκό κίνημα

00:19 | 26/1/15
Δημήτρης Κουτσούμπας: Να δυναμώσει περισσότερο το λαϊκό κίνημα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για το αποτέλεσμα των εκλογών και ευχαρίστησε όσους δυνάμωσαν το κόμμα

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε το βράδυ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ευχαριστώντας όσους "ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συνέβαλαν σήμερα στην ενίσχυση επιβεβαιώνοντας τη θετική δράση επανασυσπείρωσης και ανάκλησης απωλειών που ξεκίνησε στις εκλογές το Μάιο και συνεχίστηκε ευρύτερα στο λαϊκό κίνημα". Επιπλέον, αναφέρθηκε "στους ψηφοφόρους που για πρώτη φορά ψήφισαν ΚΚΕ" όπως είπε.

Στην ανάλυση των αποτελεσμάτων ανέφερε πως ο λαός εξέφρασε "τη μεγάλη δυσαρέσκεια για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που τον βύθισαν στην ανεργία και τη φτώχεια" όμως εν μέρει ενέδωσε όπως είπε στην "απατηλή ελπίδα ότι θα δημιουργήσει φιλολαϊκή πολιτική".  Όπως εξήγησε "η διαμόρφωση κυβέρνησης αυτοδύναμης ή συνεργασίας, θα κινηθεί στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου, των υποχωρήσεων και συμβιβασμών, των δεσμέσευων στο ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο".

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο ποσοστό της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για "ένα κόμμα ναζιστικό, με μια συγκεκριμένη δολοφονική δράση, που διατηρεί ακόμη σημαντικά εκλογικά ποσοστά στο εκλογικό σώμα".\

Τέλος ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε πως "χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η γραμμή της αντεπίθεσης της ρήξης, σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης της ΕΕ" και σημείωσε πως "Θα δυναμώσουμε τις προσπάθειες μας για την ανασύνταξη του κινήματος, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας για να δικαιωθούν οι προσδοκίες του λαού"

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών