Γαλάζιες συμμαχίες και αγωνίες στην Α' Αθήνας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γαλάζιες συμμαχίες και αγωνίες στην Α' Αθήνας

11:03 | 5/1/15
Γαλάζιες συμμαχίες και αγωνίες στην Α' Αθήνας

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων, νυν βουλευτές και όσοι έχουν πάρει το πράσινο φως από το Μαξίμου έχουν ήδη ξεκινήσει την προεκλογική μάχη. Διαβάστε το ρεπορτάζ

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, νυν βουλευτές και όσοι έχουν πάρει το πράσινο φως από το Μαξίμου έχουν ήδη ξεκινήσει την προεκλογική μάχη και στις μεγάλες περιφέρειες συνάπτονται συμμαχίες, με υπόθεση εργασίας τη μείωση εδρών εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει πρώτο κόμμα.

Τις τρεις έδρες που θα κερδίσει σε αυτή την περίπτωση η Ν.Δ στην Α Αθήνας διεκδικούν βασικά η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας. Η πάλαι πότε εσωκομματική αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά είχε συμπεριληφθεί στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και επιστρέφει τώρα στη μάχη του σταυρού. Οι πληροφορίες τη φέρουν να έχει καλές σχέσεις με τη Φωτεινή Πιπιλή που έχει το δικό της κοινό και το Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος μετά την επιστροφή του στη Ν.Δ θα είναι ξανά υποψήφιος.

Την πρώτη θέση όμως διεκδικεί και η υπουργός Τουρισμού, που φέρεται να έχει συνάψει συμμαχία με τον προερχόμενο από το ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη, ο οποίος κατέλαβε την έδρα του Δημήτρη Αβραμόπουλου όταν εκείνος μετακόμισε στις Βρυξέλλες. Ο κ.Πλεύρης γνωρίζει τη δυσκολία εκλογής ειδικά σε περίπτωση που η Ν.Δ είναι δεύτερο κόμμα, ως νέος όμως σε ηλικία πολιτικός κυρίως χτίζει για το μέλλον.

Οι ψήφοι του κ.Αβραμόπουλου θα αποτελέσουν αντικείμενο έριδας μεταξύ των υποψηφίων, όπως και αυτές του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί αφήνοντας αιχμές για τη γαλάζια ηγεσία. Ο κ.Παυλόπουλος έχει διαχρονικά καλές σχέσεις με τον κ.Κακλαμάνη, όμως είναι αμφίβολο ότι θα δεχόταν εμμέσως να στηρίξει και την κ.Μπακογιάννη.

Οι μετοχές του κ.Κικίλια έχουν ανέβει μετά την υπουργοποίηση του και επιτυχίες -με τελευταία τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού- και παίζει μόνος.

Υποψήφιος θα ειναι και πάλι ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο οποίος κατέλαβε την έδρα του παραιτηθέντος Ανδρέα Ψυχάρη, καθώς και ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου και ο προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ Βασίλης Αξιώτης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν τελικά θα είναι υποψήφιος ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών