Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και τη μεσαία τάξη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και τη μεσαία τάξη

19:01 | 14/1/15
Πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον φόρο ακίνητης περιουσίας και τη μεσαία τάξη

Αντίδραση ΝΔ μετά τις δηλώσεις του Νίκου Παππά από το ΣΥΡΙΖΑ για τα φορολογικά. Τι πρότεινε ο διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Για σχέδιο "φοροεπιδρομής" κάνει λόγο η Μ. Σπυράκη

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για τη φορολογική επιδρομή που προανήγγειλε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς,  αποκάλυψε σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει το φόρο για τα ακίνητα της μεσαίας τάξης.

Πώς αλλιώς θα προκύψει η είσπραξη 2 δις από την κατά το ΣΥΡΙΖΑ "μεγάλη περιουσία";
Ποιοyς υπολογίζουν ως κατόχους μεγάλης περιουσίας; Μήπως τους 500 χιλιάδες Έλληνες που κατέχουν περιουσία με άθροισμα αντικειμενικής αξίας πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ;
Ας μας εξηγήσει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα πόσο βαθιά σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει το χέρι στην τσέπη της μεσαίας τάξης».

Αναλυτικά το σχόλιο του Ν. Παππά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM:

"Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο".

Παράλληλα, για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και ποιο θα είναι το όριο αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σήμερα και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στρατούλης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ότι το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχαν οι παλιότεροι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ήταν 450.000 ευρώ.
"Το όριο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο και θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών