Ραχόι - Σαμαράς ενώνουν δυνάμεις κατά Podemos- ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ραχόι - Σαμαράς ενώνουν δυνάμεις κατά Podemos- ΣΥΡΙΖΑ

13:54 | 13/1/15
Ραχόι - Σαμαράς ενώνουν δυνάμεις κατά Podemos- ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη αύριο του Ισπανού πρωθυπουργού εν μέσω της προεκλογικής περιόδου με στόχο τη στήριξη του Έλληνα ομολόγου του

Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, επίσκεψη πραγματοποιεί αύριο στην Αθήνα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας αναμένεται να συναντηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης με τον Αντώνη Σαμαρά, σε μία σαφή κίνηση στήριξης. Οι δύο πρωθυπουργοί έχουν άλλωστε κοινά βάσανα: Στην Ισπανία όπως και στην Ελλάδα το μνημόνιο και η κρίση έχουν φέρει σε πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις τα αριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης, Podemos και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Podemos μάλιστα αποτελούν καθαρά δημιούργημα της κρίσης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αν και προϋπήρχε του μνημονίου, έγινε από κόμμα του 4% κόμμα εξουσίας αναμφισβήτητα λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Το αριστερό κόμμα της Ισπανίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 4,7% και στις 31 Ιανουαρίου -έξι ημέρες μετά τις ελληνικές εκλογές- διοργανώνει διαδήλωση με αίτημα την πολιτική ανανέωση. Οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία είναι προγραμματισμένες για το Νοέμβριο.

Ο κ.Σαμαράς που ταυτίζει το ΣΥΡΙΖΑ με το λαϊκισμό και εαυτόν με τον αγώνα κατά αυτού, αναμένεται να υπενθυμίσει την έξοδο της Ισπανίας από τη μνημονιακή επιτήρηση τον περασμένο Νοέμβριο για να επαναλάβει ότι εφόσον δεν ανατραπεί η σημερινή πορεία στις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα θα ακολουθήσει στο δρόμο αυτό, αλλά και να παρουσιάσει την εικόνα ενός υπεύθυνου μετώπου με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, σε αντίθεση με την εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένου και μόνο με “ακραίους” συμμάχους.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η συνάντηση των δύο ανδρών συμφωνήθηκε τελευταία στιγμή, ενώ αν και επισήμως αντικείμενο της συνάντησης είναι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σαφής ο πολιτικός συμβολισμός και στόχος του ραντεβού.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών