Σαμαράς: Δεν ξεχνάμε ότι η ορθοδοξία αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σαμαράς: Δεν ξεχνάμε ότι η ορθοδοξία αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας

20:58 | 13/1/15
Σαμαράς: Δεν ξεχνάμε ότι η ορθοδοξία αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας

Από το Αγρίνιο ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως απομακρύνει τη χώρα από την Ευρώπη

Ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε το απόγευμα στο Αγρίνιο και επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στο ΣΥΡΙΖΑ που θέτει εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή πορεία και την ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο ταυτόχρονα.

"Αποτελούν το δεύτερο γύρο του λεφτά υπάρχουν, αλλά ξέρει ο Έλληνας από τον πρώτο γύρο τι συνέβη και δεν θα το επιτρέψει ποτέ" σημείωσε. Ο κ. Σαμαράς σημέιωσε πως "σε άλλους κλείνουν το μάτι, άλλους προσπαθούν να πείσουν με αυτά που λένε και άλλους ότι δεν εννοούν τίποτα από αυτά που λένε. Όλα αυτά οδηγούν στο χειρότερο, στην αποδυνάμωση του τόπου".

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το μόνο κράτος που δεν συμφωνεί με αυτές είναι "η Βόρεια Κορέας και η Βενεζουέλα του κ. Τσίπρα". Συνεχίζοντας την κριτική του παρέθεσε δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαπαβίτσα ο οποίος ανέφερε: "δεν μπορείς από τη μία να ζητάς λεφτά από την ΕΕ και να μην ακολουθείς τις ευρωπαϊκές πολιτικές".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως η χώρα έφτασε στον πάτο. Η αλήθεια είναι πως αν συνέβαινε η χρεοκοπία που με τόσο κόπο αποφύγαμε, τότε θα φτάναμε στον πάτο" και εξακολούθησε την κριτική του λέγοντας: "Γιατί δύο ομάδες στην Ελλάδα ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι έχουν βγάλει λεφτά έξω και περιμένουν να πάμε στη δραχμή για να τα πάρουν όλα μπιρ παρά και οι συνδικαλιστάδες".

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως μίλησε και για τα γεγονότα στο Παρίσι, αναφέροντας πως αυτά άλλαξαν την πολιτική ασφαλείας, αλλά και τη μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη και σημείωσε. "Εμείς σεβόμαστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων, αλλά δεν ξεχνάμε ότι η ορθοδοξία αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της εθνικής ταυτότητας και ψυχής μας. Άλλοι παίζουν φθηνό θέατρο και θυμούνται τη θρησκεία παραμονές εκλογών. Άλλοι θέλουν να κατεβάσουν τις εικόνες από τους δημόσιους χώρους, να αποκαθηλώσουν την ορθοδοξία από την κοινωνική ζωή και τις καρδιές των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν θα τους αφήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο ποτέ" σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: "Προσπαθούν να φέρουν την Ελλάδα μακριά από την Ευρώπη, μακριά από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και δικές μας παραδόσεις. Τους ενοχλεί η ΕΕ, τους ενοχλεί το ΝΑΤΟ και η ορθοδοξία. Όλα τους ενοχλούν".

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, εφόσον το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές είπε: "Σπάμε το φαύλο κύκλο μιζέρια και ψεύτικων υποσχέσεων. Αν δεν νικήσουμε εμείς θα έχουμε δάκρυα και αίμα. Δεν το λέμε εμείς, το είπαν οι δικοί τους υποψήφιοι βουλευτές. Θα κάνουν τους Έλληνες πειραματόζωα λένε"

Μιλώντας για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματός του ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε:

Πιο ορθολογικές αντικειμενικές αξίες θα γίνουν

Μείωση στη φορολογία εισοδήματος για όλες τις κλίμακες στο 33%

Μειώσεις στο φόρο της ακίνητης περιουσίας και διεύρυνση της φορολογικής βάσης

Μείωση στο φόρο επί των κερδών των επιχειρήσεων στο 25%


Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε όμως και για την ανησυχία του για τους νέους ανθρώπους: "Κάθε λεπτό, κάθε πρωί που σηκώνομαι και κάθε βράδυ που πάω να κοιμηθώ το μέλλον αυτής της νέας γενιάς είναι στο μυαλό μου".

Ο κ. Σαμαράς έκλεισε την ομιλία του καλώντας σε εθνική συστράτευση: "Καλώ όλους τους Έλληνες πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις και ιδεολογίες πάνω από κομματικούς διαχωρισμούς να συστρατευθούν μαζί μας.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών