Στην επιστροφή ψηφοφόρων από ΑΝΕΛ και ΧΑ ειδικά στην επαρχία ποντάρει η ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στην επιστροφή ψηφοφόρων από ΑΝΕΛ και ΧΑ ειδικά στην επαρχία ποντάρει η ΝΔ

10:44 | 5/1/15
Στην επιστροφή ψηφοφόρων από ΑΝΕΛ και ΧΑ ειδικά στην επαρχία ποντάρει η Ν.Δ

Εκτός από τη στρατηγική του φόβου για χρεοκοπία σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με στόχο το “μεσαίο χώρο”, το Μαξίμου προβάλει την απώλεια κοινοτικών κονδυλίων για τους αγρότες, επαναφέρει τα περί ανοχής στην τρομοκρατία, αναδεικνύει το μεταναστευτικό - Διαβάστε το ρεπορτάζ 

Στοιχεία ερευνών, που δείχνουν συσπείρωση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας με ταυτόχρονη τάση μείωσης των ποσοστών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής σε Πελοπόννησο και Μακεδονία -δύο περιοχές με παραδοσιακά ισχυρή δεξιά ψήφο-εξηγούν τη στρατηγική με την οποία το πρωθυπουργικό επιτελείο ευελπιστεί να ανατρέψει ή έστω να μειώσει δραματικά το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στρατηγική αυτή επενδύει στην επιστροφή ψηφοφόρων εκ δεξιών ειδικά από την επαρχία, όπου το κλίμα θεωρείται πολύ διαφορετικό από ότι στα αστικά κέντρα. Και στις δεύτερες εκλογές του 2012 εξάλλου, η Ν.Δ είχε σε εθνικό επίπεδο προβάδισμα κυρίως χάρη στην επαρχία, ενώ για παράδειγμα στην πολυπληθή Β' Αθήνας παρά τη συσπείρωση σε σχέση με τις εκλογές του Μαϊου βρισκόταν πέντε μονάδες πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μία λοιπόν στόχος είναι να λειτουργήσουν ξανά τα διλήμματα, που τον Ιούνιο του 2012 συσπείρωσαν κεντρώους και μετριοπαθείς ψηφοφόρους γύρω από τη Ν.Δ, και από την άλλη η ανάκτηση απωλειών εκ δεξιών με την ανάλογη επιχειρηματολογία.

Επομένως, παράλληλα με την κεντρική στρατηγική του φόβου για χρεοκοπία (όπου παραδόξως η Ν.Δ επιλέγει να αναδείξει δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που απορρίπτουν σενάρια συμβιβασμού, με στόχο οι ψηφοφόροι του “μεσαίου χώρου” να μην εφησυχάσουν μπροστά στο ενδεχόμενο πολιτικής αλλαγής), κεντρικά στοιχεία της πρωθυπουργικής ατζέντας αποτελούν η απώλεια κοινοτικών πόρων για τους αγρότες και έργα στην επαρχία, η επαναφορά των περί ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκρατία με αφορμή και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα.

Ο Αντώνης Σαμαράς το Σάββατο από τη Λάρισα επέσεισε ως συνέπειες μίας σύγκρουσης πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρώπη την απώλεια πόρων από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και το ΕΣΠΑ (αλλά και τη ρευστότητα της ΕΚΤ), ενώ σήμερα και αύριο κατά την περιοδεία του στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, αναμένεται να αναφερθεί στη μετανάστευση και να καταγγείλει για άλλη μία φορά το ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου βέβαια αξιοποιεί τις θέσεις της Κουμουνδούρου στο μεταναστευτικό στο πλαίσιο μίας σκληρής δεξιάς ατζέντας με το βλέμμα και στα αστικά κέντρα και τους ψηφοφόρους της ΧΑ.

Εν τω μεταξύ η σύλληψη Ξηρού στάθηκε αφορμή για μπαράζ ανακοινώσεων της νέας εκπροσώπου της Ν.Δ Μαρίας Σπυράκη, με τις οποίες καλούσε το ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει την τρομοκρατία και επικαλούνταν ότι τέσσερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης του Ξηρού, αλλά και ότι από το επίσημο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται η συγκρότησή του από άτομα του λεγόμενου «επαναστατικού και ελευθεριακού χώρου».

Δεν ήταν τυχαίο επίσης ότι η Ν.Δ έσπευσε να κάνει λόγο για “προτίμηση Τσίπρα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, σχολιάζοντας με ανακοίνωση του γραφείου τύπου ότι: “Την ώρα που ο κ. Τσίπρας εξευτελίζει με χυδαίο τρόπο την φιλοευρωπαϊκή αριστερά της ΔΗΜΑΡ, αποκαλύπτει ότι ο μόνος πιθανός κυβερνητικός του εταίρος θα μπορούσε να είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το Ευρώ και την Ευρώπη. Ντροπή και κατάντια!”. Όπως έχει γράψει το news247, επιχειρείται να παρουσιαστεί η αξιωματική αντιπολίτευση ως μία δύναμη απομονωμένη και χωρίς πολιτικούς συμμάχους, με μόνους συνομιλητές αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών