Συνάντηση Τζιτζικώστα – Δημήτρη Σταμάτη (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συνάντηση Τζιτζικώστα – Δημήτρη Σταμάτη (video)

22:27 | 5/1/15
Συνάντηση Τζιτζικώστα – Δημήτρη Σταμάτη  (video)

Ο αντάρτης περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προέβη σε μία ήπια δήλωση στήριξης για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και διευκρινίζει σε συνομιλητές του ότι εκείνος δεν έφυγε από την παράταξη ούτε μία ημέρα 

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε κατέβει ως αντάρτης κόντρα στον επίσημο εκλεκτό του Μαξίμου Γιάννη Ιωαννίδη και εξελέγη θριαμβευτικά, συναντήθηκε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη, με την πρωτοβυλία να αποδίδεται στην πλευρά του Μαξίμου. Διήρκεσε περίπου δύο ώρες και είχε σαφή στόχο: Μία προσπάθεια προεκλογικής προσέγγισης στον κ.Τζιτζικώστα, καθώς οι εσωκομματικές πληγές που άνοιξε η επιλογή στήριξης του Γιάννη Ιωαννίδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είχαν ακόμη επουλωθεί και η δυσαρέσκεια για τους χειρισμους της γαλάζιας ηγεσίας το Μαιο στο βορρά δεν είχε εκλείψει. Ο κ.Ιωαννίδης μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Η επιχείρηση γεφύρωσης του χάσματος στέφθηκε με σχετική επιτυχία αν κρίνει κανείς από τη δήλωση του κ.Τζιτζικώστα παρουσία του κ.Σταμάτη στη συνέχεια. Επρόκειτο για μία ήπια δήλωση στήριξης, με έμφαση στη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και χωρίς προσωπικές αναφορές στον κ.Σαμαρά, με τον κ.Τζιτζικώστα να τονίζει σε συνομιλητές του πως δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως θα στήριζε τη Ν.Δ καθώς εκείνος δεν έφυγε από την παράταξη ούτε για μία ημέρα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αφού αναφέρθηκε στο έργο και τις αρμοδιότητες της περιφέρειας, ειδικά σε σχέση με το ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι όλα αυτά που σχεδιάζονται για το μέλλον δεν πρόκειται να προχωρήσουν εάν υπάρχει αστάθεια, εάν σταματήσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και οι μεταρρυθμίσεις -όχι βέβαια με νέους φόρους και νέες μειώσεις συντάξεων, όπως τόνισε- και εάν η χώρα μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία δε βγει ενωμένη.





Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών