ΕΚΤ: Δάνεια 60 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σε περίπτωση συμφωνία με πιστωτές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΕΚΤ: Δάνεια 60 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σε περίπτωση συμφωνία με πιστωτές

20:37 | 5/2/15
ΕΚΤ: Δάνεια 60 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σε περίπτωση συμφωνία με πιστωτές

Ο Νοβότνι λέει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αρχίσει και πάλι να αγοράζει ελληνικό χρέος, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι έτοιμη να χορηγήσει δάνεια ύψους έως και 60 δισεκ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε σήμερα μια τραπεζική πηγή.

Η δήλωση για το ύψος του ποσού επιβεβαιώνει μια πληροφορία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Η ΕΚΤ αποφάσισε χθες να κλείσει για τις ελληνικές τράπεζες τον έναν από τους διαύλους χρηματοδότησης που διέθεταν, αλλά διατήρησε σε ισχύ τη διαδικασία που τους επιτρέπει να αντλούν επείγουσα χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Η ΕΚΤ αποφάσισε χθες, Τετάρτη, να πάψει να δέχεται ελληνικό χρέος. Ο Νοβότνι δήλωσε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο nzz.at πως η κίνηση αυτή της ΕΚΤ ευθυγραμμίζεται με τους κανονισμούς της και δεν αποτελεί ειδική κύρωση για την Ελλάδα.

"Μια εναλλακτική επιλογή θα ήταν να εξαρτηθεί το μέτρο από το αποτέλεσμα μελλοντικών πολιτικών διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό ήταν ακριβώς που δεν ήθελε το Συμβούλιο", δήλωσε και πρόσθεσε: "Αν κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων φθάσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, τότε φυσικά θα είναι και πάλι δυνατή η αγορά ελληνικού χρέους, όμως εμείς δεν συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις".

Διαβάστε ακόμη περισσότερα: Το κόστος της απόφασης της ΕΚΤ για την Ελλάδα

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών