Πάτρα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυριακάτικη παρέλαση - Δείτε στιγμιότυπα από τη νυχτερινή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυριακάτικη παρέλαση - Δείτε στιγμιότυπα από τη νυχτερινή

12:04 | 22/2/15
Πάτρα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυριακάτικη παρέλαση - Δείτε στιγμιότυπα από τη νυχτερινή

Συννεφιά με σαφή απειλή βροχής ήταν το σκηνικό με το οποίο ξύπνησαν πατρινοί και επισκέπτες

Ηδη η πόλη μετράει αντίστροφα μήπως καταφέρει να βγάλει στεγνή τη μεσημεριανή μεγάλη παρέλαση. Προβλέπεται βροχή, αλλά έχουμε ελπίδες να αποφύγουμε τη ζημιά, με βάση την παράδοση που θελει συνήθως η παρέλαση να γλιτώνει το νερό.

Στο μεταξύ, αντίθετα με τις προσδοκίες που δημιούργησε η έλευση επισκεπτών μέσω ΚΤΕΛ την Παρασκευή, ο κόσμος στην πόλη δεν είναι πολύς, Σύμφωνα με τα "στατιστικά" των αυτοκινητιστών, ,με την εξαίρεση κάποια εντοπισμένη αύξηση στην κίνηση ανά διαστήματα, η Πάτρα δεν διαφέρει και πολύ σε εικόνα από μια συνηθισμένη κυριακάτικη ημέρα.
Η παρέλαση αρχίζει μετά τη μία το μεσημέρι,

H "ΠΟΔΑΡΑΤΗ"ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Πλημμύρισαν οι δρόμοι με ζωή! Η νυχτερινή ποδαράτη αποτελεί την αποθέωση του κεφιού και της Πατρινής δημιουργίας. Υπολογίστηκαν σε πάνω από 30 χιλιάδες τα μέλη των ομάδων που παρέλασαν, έστω και με τη γνωστή παραφωνία ορισμένων πληρωμάτων με αμέτρητα μέλη. Eυφάνταστες στολές, εξαιρετικές κατασκευές και έξαλλοι χοροί μεταμορφώνουν την Πάτρα σε αληθινή βασίλισσα του κεφιού.

Ο καιρός φάνηκε ευνοϊκός για τους καρναβαλιστές και έτσι από νωρίς η διάθεση των Πατρινών ήταν στα ύψη! Εντυπωσιακή είναι και η παρουσία αρμάτων που έχουν δημιουργήσει τα πληρώματα, αφού φέτος φτάνουν τα 33 (συμπεριλαμβανομένου και ενός αυτοκινήτου-αντίκα) ξεπερνώντας κατά πολύ κάθε προηγούμενο. Χαρούμενα πρόσωπα, σφυρίχτρες, ευχές, φιλιά, συνθήματα και σάτιρα παντρεύονται σε μια φιέστα φαντασίας. Χρόνια πολλά Πάτρα μας!

Info: Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής ξεκινάει στις 2μμ. και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς. Η Μπάντα του Δήμου στην κορυφή της κυριακάτικης παρέλασης θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: ως «Bollywood Festival Colour» Βασιλιάς Καρνάβαλος και άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 (πλαισιωμένο με μεταμφιεσμένους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΠ), «Χορεύοντας με τους κλόουν» και πολλά ακόμη σατιρικά άρματα.








Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών