Με συμφωνία ή χωρίς, ο Σαμαράς νιώθει δικαιωμένος, αλλά δε συμφωνούν όλοι στη ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Με συμφωνία ή χωρίς, ο Σαμαράς νιώθει δικαιωμένος, αλλά δε συμφωνούν όλοι στη ΝΔ

07:47 | 24/2/15
Με συμφωνία ή χωρίς, ο Σαμαράς νιώθει δικαιωμένος, αλλά δε συμφωνούν όλοι στη ΝΔ

Πληροφορίες που φέρουν το στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη να εμπλέκεται στην ανακοίνωση του ΕΛΚ εντείνουν την εσωκομματική δυσφορία για τη σαμαρική ηγετική ομάδα

Η υποδοχή των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης σήμερα από τους εταίρους θα καθορίσει εκ νέου το εσωκομματικό τοπίο στη Νέα Δημοκρατία, όπου δε συμφωνούν όλοι με τον Αντώνη Σαμαρά που πιστεύει ότι δικαιώνεται από τις εξελίξεις.

Με τη μακροσκελέστατη απάντηση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο και ένα αναλυτικό άτυπο ενημερωτικό σημείωμα για τη συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής (τακτική που η… αλλεργική στην ενημέρωση σαμαρική ηγετική ομάδα δε συνηθίζει) επιχειρήθηκε να επιτευχθούν δύο στόχοι: Αφενός να αποδομηθεί το αποτέλεσμα της κυβερνητικής προσπάθειας διαπραγμάτευσης, ώστε να καταδειχθεί πως ουσιαστικά η νέα κυβέρνηση παραμένει στο ίδιο σημείο που παρέλαβε τη χώρα από την προηγούμενη, οδηγώντας όμως σε νέο μνημόνιο ενώ κατά τη σαμαρική ρητορική η χώρα θα έβγαινε από το μνημόνιο.. Αλλά και να χαραχθούν γραμμές άμυνας έναντι της εσωκομματικής αμφισβήτησης.

Είτε οι κυβερνητικές προτάσεις γίνουν αποδεκτές και άρα η συμφωνία παράτασης κλειδώσει οριστικά είτε όχι, ο πρόεδρος της Ν.Δ βρίσκεται στο στόχαστρο δυσαρεστημένων γαλάζιων,  που σε αντίθεση με τη σαμαρική ηγεσία δε θεωρούν δεδομένο ότι σε περίπτωση ρήξης θα αντιστραφεί η δημοσκοπική εικόνα συντριπτικού  προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι λίγο άλλωστε εκείνοι που εκφράζουν την ενόχληση τους για το γεγονός ότι ελάχιστα δείγματα αυτοκριτικής ή αλλαγής πορείας υπήρξαν από πλευράς ηγεσίας μετά την ήττα της 25ης Ιανουαρίου.

Πληροφορίες δε που έφεραν το στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά Χρύσανθο Λαζαρίδη να εμπλέκεται στη συγγραφή της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (σχετικό σχόλιο δημοσίευσε η Κυριακάτικη Δημοκρατία), ανέδειξαν και πάλι τη δυσαρέσκεια για το κλειστό επιτελείο που διοικεί τη Ν.Δ, με τον Ευάγγελο Αντώναρο να ζητά τη διακοπή οποιασδήποτε σχέσης του κ. Λαζαρίδη με το κόμμα.

Όσον αφορά στις επιθέσεις συνεργατών του κ. Σαμαρά όπως ο Γιώργος Μουρούτης κατά του ΣΥΡΙΖΑ για κωλοτούμπα, πολλοί γαλάζιοι επίσης διαφωνούν, υπενθυμίζοντας μάλιστα τα Ζάππεια.

Στο επιτελείο του κ.Σαμαρά πάντως συνεχίζουν την επιχείρηση πολιτικής αποδυνάμωσης, αναδεικνύοντας τις όποιες αιχμές εξ αριστερών προς το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας που ανεβλήθη λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, ούτε έχει ξεκαθαριστεί εάν τελικά όντως θα συγκληθεί η πολιτική επιτροπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπως είχε αποφασιστεί ή εάν ο κ.Σαμαράς θα επιχειρήσει με μία εθνική συνδιάσκεψη της Ν.Δ να ξεπεράσει τις πιέσεις για συνέδριο.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών