«Ναι» στη διατήρηση των Πειραματικών Σχολείων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Ναι» στη διατήρηση των Πειραματικών Σχολείων

12:53 | 25/2/15
«Ναι» στη διατήρηση των Πειραματικών Σχολείων

«Ναι» στη διατήρηση των Πειραματικών Σχολείων, που θα υπηρετούν το στόχο τους που δεν είναι άλλος από την πειραματική εφαρμογή νέων διδακτικών μεθόδων κ.ά.,λέει το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία της Πάτρας

Από την άλλη, λένε «όχι» στα Πρότυπα και στην καθιέρωση εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών.

Τα παραπάνω αποτελούν κοινό τόπο της διοίκησης της ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία της Πάτρας. Μεταξύ των δύο έγινε χθες το βράδυ ένας ουσιαστικός διάλογος για το παρόν αλλά και το μέλλον των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, ο οποίος εξελίσσονταν μέχρι αργά. Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία της Πάτρας κατέθεσαν τις απόψεις τους, αναδεικνύοντας τις δυσλειτουργίες και καταθέτοντας προτάσεις για τη βελτίωσή τους.

Η ΕΛΜΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συγκάλεσε τη σύσκεψη μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι αρχικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των συγκεκριμένων σχολείων. Στη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης ακούστηκε μία σειρά ζητημάτων, τα οποία έδειξαν, μεταξύ άλλων, ότι ο σημερινός τρόπος λειτουργίας των Πειραματικών δεν υπηρετεί τον σκοπό της δημιουργίας τους.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

«Υπήρξε κοινή αντίληψη ότι οι όροι ''Πειραματικό'' και ''Πρότυπο'' δεν μπορούν να συνυπάρξουν» μας μετέφερε ο αντιπρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Θεόδωρος Σταμούλης εξηγώντας ότι: «Ενα Πειραματικό Σχολείο που στόχο έχει να εφαρμόζει πιλοτικά νέα προγράμματα, νέες μεθόδους διδασκαλίας, νέα βιβλία κ.ά., πρέπει να λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες. Από τη στιγμή που οι μαθητές επιλέγονται, και μάλιστα με εξετάσεις, αυτό παύει να ισχύει. Διότι το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί πιλοτικά θα απευθύνεται και σε καλούς, και σε μέτριους αλλά και σε κακούς μαθητές. Επίσης θα απευθύνεται σε μαθητές που δεν έχουν την ίδια καταβολή, πρόσβαση στη μάθηση κ.ά. Το Πειραματικό Σχολείο πρέπει να καλύπτει το σύνολο των μαθητών».

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών