Πάτρα: 25 άστεγοι θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα «Στεγα-ζω» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: 25 άστεγοι θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα «Στεγα-ζω»

09:35 | 26/2/15
Πάτρα: 25 άστεγοι θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα "Στεγα-ζω"

Εικόσι πέντε συμπολίτες που σήμερα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και είναι άστεγοι θα επωφεληθούν άμεσα και για ένα χρόνο τουλάχιστον από το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Χθες το πρωί παρουσιάστηκαν στην διάρκεια ημερίδας οι βασικοί άξονες.

«Η φιλοσοφία του προγράμματος δεν είναι μόνο να βρεις ένα ''κεραμίδι'', ένα κρεβάτι σε αυτούς τους ανθρώπους. Στόχος είναι να τους στηρίξεις να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και σιγά-σιγά να επανενταχθούν στην κοινωνία. Στόχος μας είναι ακριβώς η δυνατότητα ηθικής και ψυχολογικής στήριξης αυτών των ανθρώπων. Δεν είναι η λογική μιας εσαεί στέγασης των συγκεκριμένων ανθρώπων» είπε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Μέσα από το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ», η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα καλύψουν τις δαπάνες για τη στέγαση, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την οικοσυσκευή, την ένδυση - υπόδηση, τη διατροφή και τη μετακίνηση 25 συμπολιτών μας που σήμερα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης εξήγησε στην συνέχεια ο Δημήτρης Καραβίδας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Διευκρίνισε δε πως υπάρχει υποστήριξη από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κ.λπ. οι οποίοι θα εργαστούν με τελικό στόχο την ενεργοποίηση και επανένταξη αυτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στην αγορά εργασίας.

Από το πρόγραμμα μπορούν να ωφεληθούν είτε μεμονωμένα άτομα είτε οικογένειες ολόκληρες. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση, όπως διευκρίνισε ο Δ. Καραβίδας, αν μεταξύ αυτών είναι μια οικογένεια με έξι μέλη, τότε οι υπολειπόμενες θέσεις θα είναι 19, δηλαδή το κάθε μέλος της οικογένειας καταλαμβάνει μια από τις 25 διαθέσιμες θέσεις.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει τα μισθώματα της οικίας, τυχόν έξοδα επισκευής υφιστάμενης οικίας, δαπάνες οικοσκευής, βασικών αναγκών ένδυσης και υπόδησης, ολική ή μερική κάλυψη λογαριασμών ΔΕΚΟ, έξοδα μετακίνησης, αλλά και εργασιακή επανένταξη.

Για να συμπεριληφθεί κάποιος στο πρόγραμμα πρέπει:

> Να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα.
> Να ανήκει στην ομάδα-στόχο.
> Να υπάρχει βεβαίωση της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου ή των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών