Το 9ο Γυμνάσιο θέλει να πάει στις Συρακούσες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Το 9ο Γυμνάσιο θέλει να πάει στις Συρακούσες

12:27 | 26/2/15
Το 9ο Γυμνάσιο θέλει να πάει στις Συρακούσες

Ένα σχολείο της Πάτρας, το 9ο Γυμνάσιο, εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαιου Δράματος στη Σικελία όπου και θα ανεβάσει την τραγωδία του Αισχύλου « Προμηθέας Δεσμώτης»

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράµατος στις Συρακούσες έχει τη δική του βαρύτητα στα πολιτιστικά δρώµενα. Οι παραστάσεις του αρχαίου ελληνικού θεάτρου αναβίωσαν στη σικελική πόλη στις 16 Απριλίου του 1914 µε τον «Αγαµέµνονα» και από τότε -αδιαλείπτως, µε εξαίρεση τους δύο Παγκοσµίους Πολέµους - το αρχαίο θέατρο του 5ου π.Χ. αιώνα, που σχεδιάστηκε από τον Δαµάσκοπο και εδώ ο Αισχύλος πρωτοπαρουσίασε πολλά από τα έργα του, όπως τους «Πέρσες», ζωντανεύει.

Το Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος αποτελεί τη σημαντικότερη συνάντηση νέων από όλο τον κόσμο με θέμα το αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό δράμα.

Στο ίντερνετ υπάρχουν στοιχεία για τα χιλιάδες εισιτήρια που κόβονται στο φεστιβάλ και τους επισκέπτες που συγκεντρώνει.

Η κα Σοφία Κασβίκη είναι η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου και μπορεί να δώσει στοιχεία για το πώς επιλέχθηκε το σχολείο, για την παράσταση και για τη βοήθεια που χρειάζεται σε χορηγούς για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι των μαθητών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6932265291

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών