«Ποντικοί» στο Κυλικείο του 4ου Λυκείου Πύργου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Ποντικοί» στο Κυλικείο του 4ου Λυκείου Πύργου

11:48 | 3/2/15
«Ποντικοί» στο Κυλικείο του 4ου Λυκείου Πύργου

Το Κυλικείο έβαλαν στόχο οι άγνωστοι διαρρήκτες που τρύπωσαν στο 4ο Λύκειο Πύργου και «σήκωσαν» χρήματα και χυμούς από το ψυγείο, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί και την Ταμειακή Μηχανή

 Οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι της έλλειψης κινητικότητας στην ευρύτερη περιοχή, αφού το Σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, oι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του σχολείου αφού έβγαλαν – χωρίς να το σπάσουν – ένα από επάλληλα τζάμια του γραφείου των καθηγητών, το οποίο βρίσκεται σε τμήμα του κτιρίου που γειτνιάζει με το ΤΕΙ και δεν είναι ορατό στο δρόμο. Φαίνεται μάλιστα ότι έδρασαν ιδιαίτερα διακριτικά και πιθανότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού δεν έγιναν αντιληπτοί ούτε από τον φύλακα του ΤΕΙ που κατά διαστήματα κάνει το γύρο του κτιρίου.

Κατευθείαν στο Κυλικείο

Οι διαρρήκτες, όπως αποδείχθηκε, είχαν στόχο το Κυλικείο στο οποίο εισήλθαν αφού έσπασαν το τμήμα του τζαμιού που βρισκόταν η κλειδωνιά, στην πρόσοψή του.

Άνοιξαν την ταμειακή μηχανή, πήραν όλο το συρτάρι με τα χρήματα, περίπου 70 ευρώ σε κέρματα, που συνήθως αφήνει στο ταμείο για ρέστα ο ιδιοκτήτης, ενώ «ξεδίψασαν» παίρνοντας και αρκετά κουτάκια συγκεκριμένης μάρκας χυμού. Φεύγοντας, πήραν μαζί τους και την Ταμειακή μηχανή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται διάρρηξη στο Κυλικείο, αφού όπως επεσήμανε ο ιδιοκτήτης, το είχαν «ανοίξει» και προ τριετίας, αλλά τότε, εκτός από την ταμειακή μηχανή και τα χρήματα, είχαν πάρει και σχεδόν όλα τα ζαχαρώδη προϊόντα και τους χυμούς. Η ζημιά ωστόσο, εξηγεί ο ίδιος, δεν περιορίζεται στα μετρητά, τους χυμούς που πήραν οι δράστες και την επιδιόρθωση του σπασμένου τζαμιού, αλλά κυρίως στην Ταμειακή μηχανή, αφενός γιατί το κόστος της ξεπερνά τα 500-600 ευρώ και αφετέρου γιατί η διαδικασία προμήθειάς και εκ νέου δήλωσής της στην ΔΟΥ είναι ιδιαίτερα απαιτητική και χρονοβόρα.

Με συνθήματα στον τοίχο

Οι δράστες, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εσωτερικό του σχολείου, φρόντισαν να αφήσουν το «σημάδι» τους, γράφοντας υβριστικά συνθήματα σ’ ένα τοίχο στο γραφείο των καθηγητών, ενώ σε άλλο σύνθημα εκθείαζαν άλλο σχολείο της πόλης, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και πιθανότατα για να παραπλανήσουν τους υπεύθυνους, στρέφοντας τις υποψίες εκεί.

Για τη διάρρηξη ενημερώθηκε η Αστυνομία και νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο σχολείο αστυνομικοί της Σήμανσης, παίρνοντας αποτυπώματα και συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα για την έρευνά τους στοιχεία, προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών