Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Βουλδή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Βουλδή

09:04 | 24/2/15
Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Βουλδή

Από το Α΄ Κοιμητήριο των Αγίων Αγγέλων κηδεύεται σήμερα το πρωί ο βετεράνος δημοσιογράφος Γιάννης Βουλδής που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή

Ανήκει στην μεταπολεμική γενιά των δημοσιογράφων, των σκαπανέων της ενημέρωσης, οι οποίοι σε πολύ δύσκολες εποχές, όπου ακόμα ήταν έντονα τα πολιτικά πάθη, με ελάχιστα τεχνολογικά μέσα αλλά εμπνεόμενοι από το πάθος τους για την δημοσιογραφία κατόρθωσαν να προσφέρουν αξιόπιστη ενημέρωση στους αναγνώστες των εφημερίδων.

Ο Γιάννης Βουλδής ήταν αυτό που ονομάζουμε «εφημεριδάς» δηλαδή δημοσιογράφος του έντυπου Τύπου. Από τα µέσα της δεκαετίας του '50 εντάχθηκε στην δύναμη της «Πελοποννήσου» και ξεκίνησε το ταξίδι του ως δημοσιογράφος, ταξίδι που θα διαρκούσε 45 χρόνια.

Ασχολήθηκε με όλα τα είδη ρεπορτάζ. Ηταν αρθρογράφος αλλά και χρονογράφος, που άφησε εποχή στην Πάτρα για τον πνευματώδη και ιδιαίτερο σχολιασμό της επικαιρότητας.

Αναδείχθηκε σε αρχισυντάκτη και διευθυντή συντάξεως της «Π». Παράλληλα ήταν ανταποκριτής στην Πάτρα του Γαλλικού Πρακτορείου και του Δηµοσιογραφικού Οργανισµού Λαµπράκη και πρώτος υπεύθυνος του Γραφείου Πατρών για τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ.

Υπήρξε συνεργάτης-ανταποκριτής των εφημερίδων «Αθηναϊκή», «Ανεξάρτητος Τύπος», «Βραδυνή», «Ελευθεροτυπία», του περιοδικού «Ταχυδρόμος» και των εφημερίδων «Αχαϊκά Νέα» και «Εμπρός» Αρτας. Διετέλεσε συνεργάτης και αρθρογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Γνώμη». Είχε βραβευθεί από το Ιδρυμα Μπότση. Του είχαν απονεμηθεί το δίπλωμα και το παράσημο του Αγίου Ανδρέα και τιμητικό δίπλωμα και παράσημο από τον Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Ο Γιάννης Βουλδής -παράλληλα με την επαγγελματική του διαδρομή- είχε αναπτύξει έντονη και μακρά συνδικαλιστική δράση.

Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ, και μέλος του διοικητικού της συμβουλίου από το 1974 έως το 1992. Επί έξι χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως, μέλος της ΠΟΕΣΥ για τη σύσταση της οποίας είχε εργαστεί πολύ.

Στην προσωπική του ζωή είχε την ατυχία να χάσει νωρίς τη σύζυγό του Αναστασία, και ανέλαβε το δύσκολο καθήκον να μεγαλώσει µόνος του τα δύο τους παιδιά, τον Απόστολο και τη Χρύσα.

Ευτύχησε να δει τα παιδιά του να ανοίγουν τον δικό τους δρόμο στη ζωή. Ο Απόστολος ακολουθεί τα βήµατά του στη δημοσιογραφία και η Χρύσα, που είναι παντρεμένη µε τον συνάδελφό μας δημοσιογράφο Ηλία Κάνιστρα, διαπρέπει στη δικηγορία. Υπήρξε ευτυχισμένος παππούς της μικρής Αναστασίας, της κορούλας του Απόστολου και της Κατερίνας.

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών