Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ την Πέμπτη, η πρώτη “μάχη” της επόμενης ημέρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ την Πέμπτη, η πρώτη “μάχη” της επόμενης ημέρας

09:13 | 3/2/15
Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. την Πέμπτη, η πρώτη “μάχη”της επόμενης ημέρας

Ο Σαμαράς πάντως βρίσκεται ήδη υπό εσωκομματική επιτήρηση. Ερώτημα η αυτοκριτική και σκέψεις για διαδικασίες σε δόσεις - Την ίδια ώρα σχεδιάζεται η γραμμή “άμυνας” σε ενδεχόμενη επιτυχία των διαπραγματεύσεων, το μέτωπο των οποίων μεταφέρεται στο Βερολίνο - Διαβάστε το ρεπορτάζ 

Οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, το οποίο μεταφέρεται πλέον στο “ψυχρό” πολιτικά Βερολίνο, θα καθορίσουν και το τοπίο στη Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως βρίσκεται ήδη υπό εσωκομματική επιτήρηση και σταθμό θα αποτελέσει η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέμπτη στη μία το μεσημέρι, μετά την ορκωμοσία των βουλευτών.

Οι πληροφορίες και οι εισηγήσεις για τη διαδικασία και τη στάση του κ.Σαμαρά είναι αντικρουόμενες προς το παρόν. Το ερώτημα είναι εάν θα προβεί σε πιο έντονη αυτοκριτική (σε αντίθεση με την εισήγηση του στην εκτελεστική γραμματεία της Ν.Δ την προηγούμενη Πέμπτη), εάν θα δώσει το λόγο στους βουλευτές (που θα πρέπει με τη σειρά τους να αποφασίσουν πως θα κινηθούν) ή εάν θα κάνει το ένα από τα δύο, παραπέμποντας σε νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στο άμεσο μέλλον και υποσχόμενος περισσότερη εσωκομματική δημοκρατία.

Η ανησυχία της γαλάζιας ηγεσίας για την κριτική των βουλευτών και η γενικότερη... αλλεργία στον εσωκομματικό διάλογο, δεν προδιαθέτει για αλλαγή στην πάγια σαμαρική τακτική συνεδριάσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης “ομιλία προέδρου”. Και σε αυτή την περίπτωση, μένει να φανεί εάν οι βουλευτές θα απαιτήσουν να πάρουν το λόγο. Τα στελέχη της λαϊκής και όχι μόνον δεξιάς που έμειναν εκτός Βουλής άρχισαν ήδη τους πυροβολισμούς (Γεράσιμος Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα, Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς και η Φωτεινή Πιπιλή).

Τις κινήσεις των βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ, που πνέουν μένεα κατά του κ.Σαμαρά, θα καθορίσει επίσης το εάν θα επιμείνει στη λογική της προσωρινής ήττας και της αριστερής παρένθεσης. Ειδικά για το δεύτερο δέχεται έντονη κριτική, καθώς εμφανίζει τη Ν.Δ να αναμένει την καταστροφή της χώρας για να επιστρέψει στην εξουσία, με τον Ευάγγελο Αντώναρο να αναρτά δηλητηριώδη σχόλια για ανόητους φωστήρες και μικρόνοες που ελπίζουν “να ξαναέρθουν στα πράγματα”. Αλλά και γιατί η υποψία πως η νέα κυβέρνηση μπορεί και να μην καταρρεύσει σύντομα βασανίζει από την Κυριακή τους σαμαρικούς και όχι μόνον.

Το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις επικριτικές ανακοινώσεις της Συγγρού Παρασκευή και Σάββατο μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη- Ντάισελμπλουμ και τη δήλωση Τσίπρα στο Bloomberg, από την Κυριακή -οπότε ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με το Γάλλο ομόλογο του ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έβαλλε κατά της λιτότητας- επισήμως από τη Ν.Δ δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο δείχνει πολλά.

Η βασική γραμμή άμυνας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες το επιχείρημα ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ θα υπογράψει νέο μνημόνιο, όπως προέβλεπε ο κ.Σαμαράς προεκλογικά. Ταυτόχρονα κατηγορείται η κυβέρνηση πως ήδη άρχισε τις κυβιστήσεις εγκαταλείποντας το αίτημα για διαγραφή χρέους, ενώ στελέχη υπενθύμιζαν ότι ο Ομπάμα είχε κάνει δηλώσεις κατά της λιτότητας και μετά τη συνάντηση με τον κ.Σαμαρά στο παρελθόν.

Πηγή: news247.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών