Τον Πλακιωτάκη προτείνει τώρα για γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Σαμαράς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τον Πλακιωτάκη προτείνει τώρα για γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Σαμαράς

18:55 | 1/2/15
Τον Πλακιωτάκη προτείνει τώρα για γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Σαμαράς

Μετά την απόσυρση της Άννας Ασημακοπούλου και ενώ έχει εκτυλιχθεί έντονο παρασκήνιο με ζυμώσεις υπέρ του καραμανλικού Γιώργου Βλάχου

Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Άννας Ασημακοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε το γεγονός ότι για να εκλεγεί θα έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας, ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει τώρα με απόφαση του το βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το παρασκήνιο γύρω από την απόσυρση της κ.Ασημακοπούλου αλλά και μετά ήταν έντονο. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της και μάλιστα ως τετελεσμένης από τον κ.Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας την περασμένη Πέμπτη, προκάλεσε ενόχληση. Και αυτό καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ γραμματέας εκλέγεται βουλευτής που έχει θητεύσει στο Κοινοβούλιο τουλάχιστον έξι χρόνια, προϋπόθεση που δεν πληρούσε η εκλεγείσα πρώτη φορά τον Ιόυνιο του 2012 κ.Ασημακοπούλου.

Η ενόχληση αυτή επρόκειτο να εκφραστεί σύμφωνα με πληροφορίες κατά την ψηφοφορία, είτε μπλοκάροντας την αλλαγή στον κανονισμό λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας είτε με υποψηφιότητα έτερου στελέχους κόντρα στην εκλεκτή της Συγγρού. Η κ.Ασημακοπούλου ωστόσο δεν θα είναι υποψήφια, επισήμως για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους.

Εν τω μεταξύ στο παρασκήνιο συνεχίζονταν ζυμώσεις με στόχο να επιβληθεί μία υποψηφιότητα του ακραιφνώς καραμανλικού Γιώργου Βλάχου, ορκισμένου αντιπάλου του Μάκη Βορίδη στην περιφέρεια Αττικής όπου πληροφορίες έκαναν λόγο για σκληρό πόλεμο από τη σαμαρική πλευρά. Ο κ.Βλάχος είναι έμπειρος βουλευτής και πολλοι βουλευτές μετά την απόσυρση της κ.Ασημακοπούλου εξέφραζαν την επιθυμία τους να εκλεγεί σε αυτή τη θέση, την οποία θα επιθυμούσε πάντως και ο Γιάννης Τραγάκης, που είχε θητεύσει στο ίδιο πόστο επί Καραμανλή.

Ο κ.Σαμαράς επέλεξε τελικά να προτείνει τον κ.Πλακιωτάκη. Ο βουλευτής Λασιθίου είχε στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2009, μεταπήδησε όμως στη συνέχεια στο σαμαρικό στρατόπεδο, σε αντίθεση όμως με την κ.Ασημακοπούλου είναι παλιός βουλευτής και δεν είναι εξ ορισμού σαμαρικός με την έννοια ότι δεν αναδείχθηκε επί Σαμαρά.

Μένει να φανεί κατά πόσον η πρώτη συνεδρίαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας θα αποδειχθεί επεισοδιακή...

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών